Bornova'da İstihdam ve Kariyer Günleri başladı

Bornova Belediyesi’nin organize ettiği İstihdam ve Kariyer Günleri, Büyükpark’ta kapılarını açtı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:59
Kaynak: BÜLTEN
 Bornova'da İstihdam ve Kariyer Günleri başladı

Bornova Belediyesi tarafından Büyükpark’ta düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günleri başladı. Açılış törenine İzmir iş dünyasından pek çok isim, önceki dönem Bornova Belediye Başkanlarından Olgun Atila, muhtarlar, meclis üyeleri ve Şeker Ağa karakteri ile tanınan oyuncu Yüksel Ünal da katıldı.

ömer eşki

"Amacımız gençlerimize istihdam yaratmak"

Siyaset ve belediyecilikle ilgili tüm tecrübelerimi hizmet anlayışıma yansıtacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bu anlamda önceki dönemlerde yararı olduğuna inandığım proje ve çalışmaların devam etmesi gerektiğini düşünüyordum. İstihdam ve Kariyer Günleri bunlardan biriydi. Bunu daha da büyüterek devam ettireceğiz. Her projenin üzerine bir şeyler koyarak ilerliyoruz. İş arayanlarla işverenleri dijital ortamlar üzerinden hızlı bir şekilde buluşturmayı amaçlıyoruz. Amacımız özellikle gençlerimize istihdam yaratmak. Türkiye’de en büyük sorunların başında işsizlik geliyor. İnsanlar belediyelere de sürekli iş talebiyle geliyor. İstihdam bizim sorumluluk alanımız değil ama pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da gücümüz ölçüsünde çözüm üretmeye çalışıyoruz. Umarım buradan faydalı sonuçlar çıkarırız” diye konuştu.

oyuncu

"Hayalimizin peşinden koşmalıyız"

Açılışta konuşan oyuncu Yüksel Ünal, kendi meslek yaşamından örnekler verdi. Gençlere hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye eden Ünal, "Hayallerimizin peşinden koşmazsak bir başkalarının hayallerine hizmet etmiş oluruz. Çağımızın içinde insanlık ve iyilik için iş yapmanın mutluluğunu yaşayan insanlara ihtiyacı var. Sadece meslek sahibi olmak yetmiyor. Kendimizi sürekli geliştirmemiz, çağa ayak uydurmamız gerekiyor. Bunu yapamazsak tercih ettiğimiz hayatı yaşayamayız” diye konuştu.

Her yaşa ve yetenek grubuna uygun iş imkanı

İstihdam ve Kariyer Günleri’nde mavi yaka, beyaz yaka, stajyer, çırak ve engelli bireylere yönelik 3 bin iş pozisyonunun yanı sıra, evden çalışma gibi esnek pozisyonlar da sunuluyor. 19 Ekim’e kadar devam edecek olan İstihdam ve Kariyer Günleri saat 10.00-16.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.