Bornova’da Kent Market ile kimse aç uyumayacak

Bornova Belediyesi’nin, ihtiyaç sahibi Bornovalılar’a destek için geçtiğimiz ay ilkini hizmete açtığı Kent Market sayısı kısa sürede dördü bulurken, iki yeni Kent Market’in açılış töreni için de sayılı günler kaldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Merkez, Doğanlar, Altındağ ve Işıkkent şubelerinden sonra Yeşilçam ve Çamdibi şubeleriyle Kent Market şubelerinin sayısının altıya çıkacağını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:01
Kaynak: BÜLTEN
Bornova’da Kent Market ile kimse aç uyumayacak

Bornova Belediyesi ilk Kent Market şubesini Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi içinde hizmete sundu. İlk şubenin açılışından sonra Bornova Merkez, Altındağ ve Işıkkent şubelerindeki hazırlıklar da kısa sürede tamamlanarak ihtiyaç sahibi Bornovalıların hizmetine sunuldu. Kent Market projesini hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “İlçemizde hiç kimse yatağına aç girmeyecek” diyerek çıktıkları yolda, kısa sürede 6 şubeye ulaştırdıkları kent marketlerin sayısını, Naldöken, Pınarbaşı, Karacaoğlan şubelerinin eklenmesiyle 9’a çıkaracaklarının haberini verdi.

İhtiyaç sahiplerine özel hizmet

İhtiyaç sahibi Bornovalılar Kent Marketler’de gelir durumlarına göre kartlarına yüklenen kredilerle gıda, giyim, kırtasiye, temizlik ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını giderebiliyor. Kent Marketler’e hayırseverler de katkıda bulunabilir. Kent Marketler’in raflarında yaklaşık 200 çeşit ürün mevcut.

Hedef 25 bin kişi

Başvuruların ve sosyal incelemelerin devam ettiği Kent Market şubelerinde 2024 yılı sonunda 3 bin evden yaklaşık 15 bin kişiye, 2025 yılı sonunda ise 5 bin evden yaklaşık 25 bin kişiye ulaşılması amaçlanıyor.

Kimler yararlanacak?

Kent Market'ten faydalanmak isteyen ihtiyaç sahipleri başvurularını Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapabilecek. Sosyal inceleme görevlileri, başvuruları ve gelir durumlarını gösteren belgeleri inceleyip ev ziyaretleri yaparak destek sağlanacak kişilere karar verecek.

Çalışma sistemi

Destekten faydalanan ailelerin kartlarına iki ayda bir, ihtiyaç ve gelir durumuna göre 100-110-120 kredi yüklemesi yapılıyor. Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde ekstra kredi yüklemesi gerçekleşiyor. Kart sahipleri, kartlarına yüklenen bakiye ile istedikleri ürünleri satın alabiliyor. Yaşlı ya da yatağa bağlı ihtiyaç sahipleri markete gitmelerine gerek kalmadan isteklerine göre hazırlanacak paketler evlerine bırakılıyor.

Bu sistem çok daha iyi oldu

Bornovalılar, mahallelerine kadar ulaşan hizmet sayesinde evlerinin pek çok ihtiyacını karşılayabildiklerini söyleyerek, tıpkı diğer marketlerde olduğu gibi aradıkları ürünleri raflarda bulabildiklerini aktardı. Bornovalılar, “Geçmişte yardım kolisi geliyordu, bu sistem çok daha iyi oldu” diye konuştular.

Efsane isimler Kent Market’lerde yaşayacak

Kent Market şubelerine, eski belediye başkanlarının ismi verilecek. Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan eski belediye başkanlarının isimleri kent marketlere verilecek. Bornova Merkez’e Celal Altınay, Serintepe’ye Aydın Erten, Doğanlar’a Vedat Dalokay, Işıkkent’e Ahmet Piriştina ismi verildi. Yeşilçam’a Zafer Keskiner, Çamdibi Şubesi’ne de Enver Salih Dinçer ismi verilecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.