Bornova'da kent yönetiminde STK’ların rolü ve önemi ele alındı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 9 Eylül Dernekler Federasyonu üyeleriyle Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 10:54
Kaynak: BÜLTEN
Bornova'da kent yönetiminde STK’ların rolü ve önemi ele alındı

Toplantıya, Federasyon Başkanı İbrahim Kılıç ve birçok dernek temsilcisi katıldı. Görüşmede, sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi ve kent yönetimindeki STK'ların rolü ve önemi üzerinde duruldu.

Bornova’yı daha yaşanabilir, modern ve adil bir kent haline getirmek hedefimiz

Başkan Ömer Eşki, sivil toplum kuruluşlarıyla sürdürülebilir işbirliklerinin önemine değinerek, “STK’larla ortak hareket etmek, kentimizin geleceği için kritik bir rol oynuyor. Halkın taleplerine doğrudan dokunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmak, Bornova’yı daha yaşanabilir, modern ve adil bir kent haline getirme hedefimizde bize rehberlik ediyor” diye konuştu.

"STK’lar halkın sesidir"

Federasyon Başkanı İbrahim Kılıç ve dernek temsilcileri, Bornova Belediyesi’nin sağladığı destek ve ev sahipliği için Başkan Eşki’ye teşekkür etti. Kılıç, “STK’lar halkın sesidir. Yerel yönetimlerin STK’larla işbirliği yapması, halkın sesinin daha güçlü bir şekilde duyurulmasını sağlar. Bornova Belediyesi’nin bu işbirliğine verdiği önem bizler için büyük bir değere sahiptir” ifadelerini kullandı.

Toplantı, sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler arasında daha geniş çaplı projelerin hayata geçirilmesi için yapılacak çalışmaların kararlaştırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.