Bornova’da personele Temel Afet Bilinci eğitimi

Bornova Belediyesi çalışanlarına Temel Afet Bilinci eğitim veriliyor

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 12:07
Kaynak: BÜLTEN
Bornova’da personele Temel Afet Bilinci eğitimi

Bornova Belediyesi’nde afetlere karşı bilinçlenme ve müdahale konusunda önemli bir adım atıldı. Belediyenin Afet İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Temel Afet Bilinci' eğitimleriyle toplumsal dayanıklılığı artırmak için çalışanlara hayati bilgiler sunuluyor.

bornova

Bu bilgiler sadece eğitimde kalmasın

Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerin ilkin Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer ve Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı yer aldı. 15 oturumluk eğitimlerde deprem sırasında yapılması gereken doğru hareketlerden, deprem sonrası ilk müdahaleye kadar kapsamlı bilgiler verildi.  Bu bilgilerin sadece eğitimde kalmaması gerektiğini aktaran Öziçer, öğrenilenlerin çevreyle paylaşılmasının toplumsal bilinci yükselteceğini belirtti.

bornova

Hazırlık, afet anında kurtarıcıdır

Eğitimlerin yaygınlaşmasının ve Bornovalıların bu bilinci benimsemesinin önemli olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Deprem gibi doğal afetler karşısında ne kadar hazırlıklı olursak, can kayıplarını o kadar azaltabiliriz. Bu eğitimler sayesinde çalışanlarımız, sadece kendi güvenliklerini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yakın çevrelerine de bu bilinci yayacak. Bilginin paylaşımı, bir afete müdahale sürecinde toplumsal dayanışmayı artıran en önemli unsurlardan biridir” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.