Bornova'da Rahvan At Yarışları coşkusu: 98 at, 11 kategoride yarıştı!

Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Pınarbaşı’nda düzenlenen Rahvan At Yarışları’nda 11 kategoride 98 at yarıştı

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:00
Kaynak: BÜLTEN
Bornova'da Rahvan At Yarışları coşkusu: 98 at, 11 kategoride yarıştı!

Bornova Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları, bu yıl Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. 11 farklı kategoride 98 atın yarıştığı etkinlik, izleyicilere büyük heyecan yaşatırken atlı akrobasi gösterileri ve çocuk etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

ömer eşki

Orta Asya’dan Viyana’ya uzanan tarihsel yolculuk

Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Karasu’nun, at yarışlarının tarihsel ve kültürel önemine dikkat çekerek “Türk milletinin geçmişiyle bizi buluşturan bu yarışlar, Orta Asya’dan Viyana’ya uzanan tarihsel yolculuğumuzu hatırlatıyor. Geleneklerimize sahip çıkmamız ve bu kültürü yaşatmamız çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese ve katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ekşi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu'yu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

rahvan at yarışları

Yarışlar renkli gösterilere sahne oldu

Yarışlar renkli gösterilere sahne oldu. Balıkesir Atlı Okçuluk Dövüş Sanatları Derneği ve Şevket Sarıkaya’nın atlı akrobasi gösterileri beğeniyle izlenirken etkinliğe gelen çocuklar için gün boyu at binme aktiviteleri düzenlendi. Miniklere Türk Bayrağı, balon ve pamuk helva dağıtılırken, SMA hastası bebek Esma Gönüldaş için bağış toplanması da organizasyona anlam kattı.

ömer eşki

Bu gelenek büyüyerek sürecek

Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Başkanı Cem Karaosman, Ömer Eşki’ye teşekkür plaketi takdim ederken Eşki, önümüzdeki yıllarda daha büyük ve kapsamlı organizasyonlarla bu geleneği sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.