Bornova’da yangın tatbikatı: Gerçeğini aratmadı

Bornova’da personelin acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla yangın tatbikatı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:13
Kaynak: BÜLTEN
Bornova’da yangın tatbikatı: Gerçeğini aratmadı

Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliği ile Büyükpark içindeki ana hizmet binasında gerçekleştirilen tatbikatta, tahliye ve kurtarma çalışmaları gerçeğini aratmadı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

tatbikat

Mahsur kalan personel böyle kurtarıldı

Bornova Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda yangın alarmının devreye girmesiyle başlayan tatbikatta dördüncü katta bulunan Etüt Proje Müdürlüğü’nde yangın çıktığı bilgisi üzerine, acil durum ekipleri hızla harekete geçti. Bina personeli merdivenlerden tahliye edildi. Yangının üst katlara yayılması nedeniyle iki personel mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin bölgeye ulaşmasıyla birlikte yangın söndürme ve kurtarma operasyonu başlatıldı.

tatbikat

Dördüncü katta mahsur kalan iki belediye personeli, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu güvenli bir şekilde kurtarıldı. Kurtarma operasyonu sırasında ekipler, yangında yaralanan personele ilk müdahaleyi yaptı. İki personel güvenli şekilde tahliye edildi. Ekipler ayrıca, üst katlarda mahsur kalan diğer personelleri de kısa sürede kurtarırken, tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

tatbikat

Acil durumlara hazırlıklı olmalıyız

Her türlü acil duruma karşı hazır olunması gerektiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Tatbikat ile belediye çalışanlarının soğukkanlılıkla hareket edebilme ve acil müdahale yeteneklerini test ettik. Bu tür tatbikatları düzenlemeye devam edeceğiz, çünkü hem çalışanlarımızın hem de vatandaşlarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir” diye konuştu.

tatbikat

Tatbikatın amacı ve önemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından çeşitli kamu kuruluşlarında düzenlenen tatbikatta yangın anında yapılması gerekenler tekrar gözden geçiriliyor ve itfaiye ekiplerinin olay yerine nasıl hızlıca müdahale edebileceği test ediliyor. Olası bir yangın veya acil durumda personelin nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda eğitici bir nitelik taşıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.