Bornova Türk Halk Müziği Korosu’nu kuruyor

Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşlarının kuracağı Türk Halk Müziği Korosu ile katılımcılara 8 aylık eğitim verilecekken; bu eğitimler 2 konser ile taçlandırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:07
Muhabir: BERKAY ERDEN
Bornova Türk Halk Müziği Korosu’nu kuruyor

Kurulacak Türk Halk Müziği Korosu ile katılımcılara dersler verileceğini açıklayan Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları, koro için başvuruların önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesinde verilecek dersler için 7, 8 , 9, 10, 11 Ekim tarihlerinde kayıtların alınacağını duyuran Bornova Belediyesi, ders başlangıcını 14 Ekim Pazartesi olacağını belirtti.

Koro Şefliğini Selda Kesgi Dinç’in üstlendiği koroda Orkestra Şefliğini ise Hasan Başkaya üstlenecekken; 50 ila 60 kişi tarafından oluşturulması hedeflenen koro için derslerin haftada 1 gün ve 2 saat süreceği bilgisi paylaşıldı. Toplamda 8 ay boyunca devam ederek Mayıs ayında dersleri son bulacak koronun yıl içinde ise iki konser vereceği açıklandı. Koro Şefi Selda Kesgi Dinç’in paylaştığı bilgilere göre yılbaşında dinleyicilere özel bir konser verecek koro, mayıs ayında ise bir final konseri düzenleyecek.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.