Bu kutuda ‘iyilik’ var

Balçova’da ikinci el eşya dükkanı işleten Ahmet Parsak, ekonomik sıkıntılara rağmen sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek dükkanının önüne koyduğu “Ücretsiz alabilirsiniz” yazılı kutusuyla dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 09:06
Muhabir: HABER MERKEZİ
Bu kutuda ‘iyilik’ var

YAREN GÜZELKAN-ÖZEL HABER- Ahmet Parsak, İzmir’in Balçova semtinde yaklaşık 4 aydır esnaflık yaparak geçimini sağlıyor. Parsak, işlettiği ikinci el eşya dükkanıyla ayakta durmaya çalışırken Balçova’da esnaf olmanın zor taraflarından bahsetti. Başka bir esnaftan devraldığı 2. el eşya dükkanında, insanlar tarafından kullanılmayan kıyafetleri ve eşyaları satan Parsak; kıyafet, ayakkabı, mutfak araç gereçleri gibi ürünleri uygun fiyatlarla satışa çıkarırken, maddi zorluklara da göğüs geriyor. Ancak onu diğer esnaflardan farklı kılan şey, dükkanındaki kıyafetleri durumu daha da kötü insanlara ücretsiz olarak sunması. Dükkanının önüne koyduğu “Ücretsiz alabilirsiniz” yazılı kutusuyla örnek davranış sergileyen Parsak, dayanışmanın gücünü her geçen gün bir kez daha kanıtlıyor.

SATIŞLAR ÇOK DÜŞÜK

Parsak, genellikle mağazalarda yüksek fiyatlarla satılan kıyafetleri çok uygun fiyatlarla satışa sunduğunu belirterek “Buradaki ürünlerin fiyatları 20 TL’den başlıyor ve 150-200 TL’yi geçmiyor. İkinci el giysi, ayakkabı, mont, tabak, bardak, tencere gibi ürünleri satıyorum. Binde bir de olsa bazı insanlar gelip kullanmadığı şeyleri bana getiriyor, ben de burada satıyorum ama daha çok biz insanların evine gidip beğendiğimiz şeyleri onlardan satın alıp satıyoruz” ifadelerine yer verdi. Haftada bir gün bit pazarına da gidip dükkanındaki olan ürünlerini orada sattığını dile getiren Parsak, satışların çok düşük olduğunu söyledi.

ESNAFLIĞIN ZORLUKLARI…

İkinci el eşya satmanın Balçova’da zor bir iş olduğunu kaydeden Parsak, bu bölgenin çoğunlukla emekli ve memur kesiminin yaşadığı bir yer olduğuna dikkat çekerek başka ilçelerden ihtiyaç sahibi insanların gelip bir şeyler aldığını belirtti. Parsak, “Sabah erken saatlerde gelip dükkanı açıyorum akşam saat 20.00 civarı kapatıyorum. Satış olmuyor, zorluklar yaşıyoruz. Şu anda kazandığımdan değil de kendi cebimden ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Gariban olarak nitelendirdiğimiz insanlar gelip bir şeyler almaya çalışıyor. İnsanlar artık 2. el kıyafetin yanı sıra yeme içmenin buzdolabını doldurmanın derdinde. Biz de esnaf olarak zorluklarla baş ediyoruz. Dükkanın kirası, faturaları, vergisi bizi epey yoruyor. Böyle devam ederse dükkanı kapatmayı bile düşünüyorum” sözleriyle yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

BAZI ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ VERİYORUM

Tüm zorluklara rağmen işini sürdüren esnaf Parsak, insanlara yardımcı olabilmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Onu diğer esnaflardan ayıran şey, bazı ürünleri ihtiyaç sahiplerine hiç düşünmeden ücretsiz olarak vermesi. Ahmet Parsak, “Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmak istiyorum. Eşyaların sadece ticaret aracı olmasının ötesinde, ihtiyaç sahiplerine destek olmayı da görev edindim. Bazı ürünlerde bazen ufak lekeler oluyor. Onları satmaktan ziyade ihtiyacı olan, durumu daha da kötü olan kişilere ücretsiz bir şekilde veriyorum. Dükkanın önüne bir kutu koydum. Kutunun da üstüne ‘İhtiyacı olan ücretsiz alabilir’ yazdım. O kutunun içindekilerden kendine yarayacak şeyleri insanlar böylelikle gelip alıyor. Elimden geldikçe insanlara böyle de yardımcı olmaya çalışıyorum” diyerek bu sosyal sorumluluğu ne kadar ciddiye aldığını vurguluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.