Buca Belediyesi'nde 25 yıl sonra ilk: Grev kararı asıldı

Buca Belediyesi'nde 25 yıl sonra bir ilk yaşandı. İşçiler toplu İş sözleşmesinde istenilen sonucun elde edememesi durumunda 12 Kasım'da grev yapacaklarını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 11:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca Belediyesi'nde 25 yıl sonra ilk: Grev kararı asıldı

SEMİ TEKTAŞ - Bornova Belediyesi'nden sonra grev kararı Buca Belediyesi'ne de sıçradı. DİSK'e bağlı 5 Nolu Şube, toplu İş sözleşmesinde istenilen sonucun alınmaması durumunda 12 Ekim'de grev kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar 25 yıl sonra ilk kez Buca Belediyesi'nin kapısına asılmış oldu. DİSK 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, yaptığı basın açıklamasında, “Artan hayat pahalılığı karşısında evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz emekçiler iktidarın ne olduğunu nasıl bir anlayışa sahip olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

12 KASIMDA GREV KARARI

Buca Belediyesi’nde 25 yıl sonra bir ilkin yaşandığını belirten Aras, grev kararını belediye binasına astı. Aras, “Bugün Buca belediyesinde belirlediğimiz tarih aralığında anlaşma olmaz ise Buca belediyesinde 25 yıl sonra 12 kasımda greve çıkacağımızı duyurmak için bir aradayız.

Biz emekçiler ülkemizde iktidarın her türlü baskı ve kuşatması altında yaşamak için direndiğimiz günlerden geçiyoruz. Bir yandan ekonomik kriz bir yandan kadınlara, çocuklara yönelik artan şiddet sarmalı bir yandan da demokratik hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz.

Artan hayat pahalılığı karşısında evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz emekçiler iktidarın ne olduğunu nasıl bir anlayışa sahip olduğunu çok iyi biliyoruz.

İyi bildiğimiz gibi sendikamız Disk/ Genel-İş önderliğinde iktidarın tüm hak ve özgürlüklerimize müdahalelerine karşı her daim alanlarda, meydanlarda mücadelemizi veriyoruz.

Ancak bağlı olduğumuz işyerimiz Buca imar A. Ş de yürüttüğümüz toplu sözleşme görüşmelerinde CHP Genel Başkanı'nın dediği gibi Tayyip’i Üzmeme İstatistik Kurumu yani TÜİK verilerinin bile altında teklifle karşı karsıyayız. Buca da en düşük ev kirasının ortalama 17.500 TL olduğu bu dönemlerde vermiş oldukları teklif ile bırakın çocuklarımızın eğitimini, gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamayız. SODEMSEN’ i yönetenlere çağrımızdır gelsinler bize önerdikleri para ile bir ay geçinsinler Buca’da vallahi da billahi de geçinemezler bizler bugün bu alanda işverenimizi yani doğrudan belediye başkanımızı inisiyatif almaya ve tıkanan sözleşmemize müdahale etmeye davet ediyoruz.

Aksi takdirde Buca halkı bilmelidir ki yaşayacağınız hizmet eksikliğinin sorumlusu bizler değiliz.

Bizler Buca imar işçileri olarak çok zor günler geçirdik bir arada birçok şeyi göğüsledik hem kurumumuza, hem ekmeğimize sahip çıktık geldiğimiz bu noktaya kadar yaşadığımız birçok soruna rağmen sağduyumuzu kaybetmedik, ancak bize karşı gösterilen tavır tutum ve teklifler değişmez ise en iyi bilgimiz iş mücadeleyi yani grevi hep birlikte öreceğiz. Derdimiz ekmeğimiz derdimiz insanca yaşayabilecek bir ücrettir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.