Buca'da 47 mahallenin tamamında yeşil seferberlik başladı

Buca Belediyesi, 47 mahallenin tamamında yeşil seferberlik başlattı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:31
Kaynak: BÜLTEN
Buca'da 47 mahallenin tamamında yeşil seferberlik başladı

Bucalıların keyifle vakit geçirebileceği nefes alanları oluşturma çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, kentteki tüm park, bahçe ve yeşil alanlarda bir “yeşil seferberlik” başlattı. Başkan Duman, temizlik harekâtının ardından ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını belirterek, bu faaliyetlerin 47 mahallenin tamamında devam edeceğini ifade etti.

Kent kimliğinin oluşumunda yeşil alanların büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Yapılaşmanın giderek arttığı şehirlerde hava ve toprak kalitesinin korunması, yeraltı su dengesinin sağlanması ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilmesi açısından yeşil alanlar son derece önemlidir. Bu unsurları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve mevcut yeşil alanları koruyarak gelecek nesillere bırakmaktır” dedi.

Tüm park ve yeşil alanlarda kapsamlı bir çalışma yürütüyor

Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, oluşturdukları çalışma takvimi doğrultusunda ilçedeki tüm park ve yeşil alanlarda kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Seferberliğin ilk adımını Mustafa Kemal Mahallesi’nde atan ekipler, ardından İnönü Mahallesi’nde aynı çalışmayı sürdürdü. Bu çalışmalar kapsamında, tüm park ve bahçelere toplamda 500 ağaç dikilmesi planlanıyor. Ayrıca, daha renkli bir Buca için 40 bin mevsimlik çiçek ve 20 bin çalı grubu ekimi gerçekleştirilecek. Parklara 2 bin metrekare kauçuk zemin serilecek, 6 bin metrekare serme çim uygulanacak ve 5 bin metrekare çim tohumu ekilecek.

Çalışmalar sırasında kent mobilyaları da gözden geçirilerek gerekli noktalara yeni banklar yerleştiriliyor; mevcut çöp kovaları yenileriyle değiştiriliyor. Parklardaki oyun grupları tamir edilerek çocukların daha güvenli alanlarda oynamaları sağlanıyor. Ayrıca, otomatik sulama sistemleri de gözden geçirilip gerekli tamiratlar yapılıyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.