Buca'da bir okula müdür atandı: Dertler derya oldu

İzmir Buca’da bulunan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi müdürünün okula atanması sonrasında iddiaya göre birçok sorun beraberinde geldi. Sınıf kapama, usulsüz harcama, ve öğrencileri rencide etme gibi birçok sorun olduğu iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca'da bir okula müdür atandı: Dertler derya oldu

SEMİ TEKTAŞ - İzmir Buca’da bulunan bin 500'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü ve 100 personelin çalıştığı Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde 2022 yılında okula müdür olarak atanan Abdulvahap Gök göreve başladıktan sonra okulda çeşitli sorunlar yaşanmaya başladığı iddia ediliyor. Okul müdürü Abdulvahap Gök okula müdür olarak atanmasından bu yana, okulda sıkıntı, çeşitli problemlerin orta çıktığı belirtiliyor. Okul öğretmenlerinin tüm girişimlerine rağmen, çalışma barışını ortadan kaldırdığı, bazı sınıfları kapattığı, usule uygun harcama yapılmadığı gibi bir çok problemin olduğu iddia ediliyor. Eğitim-Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, okul önünde yaptığı basın açıklamasında, “Görevini yapamayan ve yapmayan okul müdürü Abdulvahap Gök hakkında gerekli soruşturmaları açın” çağrısında bulundu.

SORUNLAR TEK TEK SIRALANDI

Candemir, okulda yaşandığı iddia edilen problemleri sıralarken şöyle konuştu; “2024 eğitim öğretim yılı başında tasarruf tedbirleri kapsamında olduğunu iddia ettiği, sınıflarda öğrenci sayılarının 40’ın altına düştüğünü gerekçe gösterip, dört sınıfı kapatıp okulda bazı öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşmesine neden olmuştur. Yapılan uygulamaya öğretmenler itiraz etmişler ama bir sonuç alamamışlardır. Konuyu sendikamız da ilçe milli eğitim müdürüne iletmiş, kamu yararı olmayan bir konuda tasarruf tedbiri uygulanamayacağını, sınıf kapatıp diğer sınıfların mevcutları artırılarak, bazı öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmesi uygulamasının, kabul edilemeyeceğini, bu uygulamaya müdahale edilmesini istemiştik.

Bu talebimizle ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Biz, iş bilmeyen, kraldan çok kralcı, üstlerine yaranmaya çalışan okul müdürünün yaptığı bu uygulamanın iptal edilmesini beklerken, gördük ki liyakatsiz ve işini yapamayan müdür, binlerce öğrencisi olan bir okulu eğitim öğretim faaliyeti yürütemez bir hale getirmiş. Bu iş bilmezlik öyle bir boyuttadır ki;

Okulda;

* Yönetmeliklere ve yasalara uygun okul aile birliği kurulu yapılmamış, yönetmeliklere uygun olmayan harcamalar yapılmış.

* Müdür, yapmadığı dys kursu nedeniyle ücret almış.

*Okulda tayini çıkıp giden öğretmenlere ek ders düzenlenmiş, ödemeler yapılmış.

* Müdür tarafından okula giriş saatlerinde öğrenciler kılık kıyafetleri nedeniyle rencide edilmiş hakarete uğramış ve derse alınmamışlardır. Öğrencilerden bazıları sinir krizi geçirmiş.

*Müdür öğretmen, öğrenci ve velilere, idareciye yakışmayacak dil ve üslupta davranışlar sergilemiştir.

* Okul müdürü odasının kapısında, iki öğrenciyi nöbetçi olarak bekletmekte, okul öğretmenleri okul müdürüyle görüşebilmek için öğrencilere bilgi verip müdürle görüşmek istediklerini söylemekte, öğrenciler müdürün odasına girip hangi öğretmenin geldiğini ve hangi konuyu görüşmek istediğini müdüre iletmekte, müdür eğer uygun görürse öğretmenleri odasına almaktadır. Öğretmenler bu uygulamadan çok rahatsız olup rencide olmaktadır.

* Okulda gereksiz yere öğrencilere nöbet tutturulduğu için, okulda her gün 12 öğrenci nöbet tutmakta, derslerinden alıkonulmaktadır.

* Okul müdürü personeline selam vermemekte, yaşanan sıkıntı ve problemlerin çözümü için kendisiyle görüşmeye çalışan öğretmenlerle görüşmemektedir. Öğretmenlerin yaşadığı sıkıntı ve problemleri görmezden gelmektedir.

* Müdür öğretmenler kurulunda öğretmenlerin konuşmalarına izin vermeyip, yapılan tüm eleştirileri kendisine bir saldırı olarak görmekte, dikkate almamaktadır.

* Ders programlarını öğretmenleri cezalandırmak için kullanmaktadır. Ciddiyetten uzak ders programları hazırlamaktadır. Hatta hazırlanan ders programında bazı sınıfların dersleri unutulmuştur. Değiştirilen ders programı ders başlama saatinde öğretmenlere duyurulmuştur. Hazırlanan programlarda öğretmen raporları dikkate alınmamış, gösterilen tepkilerle haftalar sonunda raporlar dikkate alınarak program düzeltilmiştir.

*Okulda acil çıkış kapısı kilitlenmiş ayrıca güvenlik filesi, kaydırmaz bantlar gibi iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmamıştır.

*Personele ve öğretmen arkadaşlara kaba ve öğretmenlik mesleğine yakışmayacak üslup ve tarzda davranılmaktadır.”

OKUL MÜDÜRÜ ÇAĞRILARA CEVAP VERMİYOR

Candemir, “Eğitim Sen olarak Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’ni defalarca ziyaret ettik. Öğretmen arkadaşlarımızın tamamı ile görüştük. Yaşanan sıkıntı ve problemleri müdürle de görüşmek istedik. Okul ziyaretlerimizin hiçbirinde okul müdürü Abdulvahap Gök okulda yoktu. Bu nedenle kendisiyle görüşme ve bu sorunların çözümü ile ilgili istişare etme şansımız olmadı. Kendisiyle görüşemediğimiz için konuyu ilçe milli eğitim müdüründen randevu alarak ilçe milli eğitim müdürü ile iki defa görüştük. Yaşanan sıkıntı ve problemleri sendika yöneticileri ve okul öğretmenleri olarak ilçe milli eğitim müdürüne aktardık. Yaptığımız bu görüşmeler sonucunda bir gelişme olmadı. Okulda çalışma barışını sağlayacak hiçbir adım atılmadı. Bunlar yapılmadığı gibi okul müdürü ve birkaç müdür yardımcısı, sendika temsilcimize okulda gerçeği yansıtmayan ve doğru olmayan tutanaklar tutmaya başladı ve savunması istedi.

Bu yaşananlar sonunda, buradan okul müdürü Abdulvahap Gök’ü uyarıyoruz ve diyoruz ki; okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürüyebilmesi için çalışma barışını oluşturmak zorundasınız. Bunun birinci derecede sorumlusu sizsiniz.  Bir müdür olarak görevinizi yapın, okulda huzuru ve çalışma barışını sağlayın. Aksi taktirde okulda yaşanan eğitim öğretim faaliyetlerinin aksaması ile ilgili durumların tamamının sorumlusu siz olacaksınız.

Aynı zamanda buradan Buca ilçe milli eğitim Müdürlüğü’ne ve Buca Kaymakamlığı’na çağrıda bulunuyoruz, okulda yaşanan sıkıntı ve problemleri görmezden gelmeyin. Konuyla ilgili Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiğimiz suç duyurusu dilekçesini işleme koyun. Görevini yapamayan ve yapmayan okul müdürü Abdulvahap Gök hakkında gerekli soruşturmaları açın” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.