Buca’da Diyabet Sensörü Programı’nın başvuru tarihi uzatıldı

Buca Belediyesi, 0-18 yaş aralığında olan Tip 1 Diyabet hastası çocuklar ve gençlere yönelik olarak düzenlediği, Diyabet Sensörü Programı'nın son kayıt tarihini, 15 Eylül’e kadar uzattı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:03
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Buca’da Diyabet Sensörü Programı’nın başvuru tarihi uzatıldı

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Buca Belediyesi sosyal medya hesabından, toplum sağlığını desteklemek amacıyla düzenlediği Diyabet Sensörü Programı'nın son kayıt tarihini, 15 Eylül’e kadar uzattığını duyurdu. Bu program, Buca’da yaşayan ve 0-18 yaş aralığında bulunan Tip 1 Diyabet hastası çocuklar ve gençlerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda program, Tip 1 Diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini sürekli olarak izleyebilmesi için gerekli sensör desteğini sağlamak ve böylece daha sağlıklı, aktif ve güvenli bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

PROGRAM 16 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Programa katılım şartları arasında ise şunlar yer alıyor; Başvuracak kişilerin Buca’da ikamet etmesi, 0-18 yaş aralığında olması, hâlihazırda kendi imkanları ile ölçüm sensörü kullanmıyor olması gerekiyor. Ayrıca, destek programından yararlanmak isteyen adayların, Tip 1 Diyabet tanısı konulmuş olduklarını belgeleyen bir hastane raporu ile birlikte velileriyle beraber Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Diyabet Sensörü Programı, 16 Eylül'de başlayacak. Buca Belediyesi’nin sağlık alanında attığı bu adım, toplumda diyabet konusunda farkındalığı artırmayı ve hastaların hayatlarını daha güvenli ve konforlu bir şekilde sürdürmelerini amaçlıyor.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.