Buca’da engelli bireyler için eğlence dolu kurslar başlıyor

Buca Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik olarak düzenlenen Engelli Eğitim Merkezi’nde kurs kayıtları başladı. Son kayıt tarihi ise 23 Eylül!

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:21
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Buca’da engelli bireyler için eğlence dolu kurslar başlıyor

Muhabir- Merve Ağrıç/ İzmir Buca Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik olarak düzenlenen Engelli Eğitim Merkezi’ndeki kursları başlatıyor. Çocuk ve yetişkinlere yönelik olarak düzenlenen bu kurslarda, engelli bireyler topluma daha kolay adapte olabilecek, sosyalleşebilecek ve becerilerini geliştirebilecek. Bu kapsamda, ahşap boyama, cam boyama, zekâ oyunları ve resim atölyeleri ile katılımcılar keyifli anlar yaşayacak. Son başvuru tarihinin 23 Eylül Pazartesi günü olduğu atölyeler, İnkılap Mahallesi’nde Şirinyer Parkı’nın içinde gerçekleşecek. Kursa kayıt yaptırmak isteyenler ise 0232 439 1010 numaralı hattı arayarak başvuruda bulunabilirler.

ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK DÜZENLENEN ATÖLYELERİN PSİKOLOJİK FAYDALARI

Engelli bireylerin; çaresizlik, yalnızlık ve psikolojik sorunlar yaşadıkları, sosyal çevreden uzaklaştıkları, sosyal aktivitelere yeterince katılamadıkları, dolaylı ya da doğrudan sosyal dışlanmaya maruz kaldıkları görülüyor. Engelli bireyler genel olarak toplumla bütünleşmesinin önündeki başlıca sorunlar ise yoksulluk, eğitim, ulaşım, fiziksel çevre ve kabul edilmeme gibi sorunlar olarak öne çıkıyor. Toplum olarak engelliler için yapılacak en önemli destek onlara normal insanlar oldukları hissini yaşatıyor. Bu nedenle, engelli bireylere yönelik düzenlenen bu kurslar, onların psikolojik sağlığı açısından hayati bir rol oynuyor. Bu kurslar, engelli bireylerin sosyal çevrelerini genişleterek, topluma daha aktif katılım sağlamalarına olanak tanıyor. Farklı insanlarla bir araya gelerek sosyalleşme fırsatı bulan bireyler, aynı zamanda yeni bilgiler edinip yeteneklerini geliştirebiliyorlar. Bu tür kursların yaygınlaşması, engelli bireylerin topluma entegrasyonunu artırmak ve onların hayat kalitelerini yükseltmek adına son derece önemli. Bu kapsamda, engelli bireyleri merkeze alan projelerin hayata geçirilmesi ve desteklenmesi, toplumun genel refahı açısından da büyük önem arz ediyor.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.