Buca’da eski tren yolu hattı geleceğe taşınıyor

Buca’da 2006 yılından beri atıl durumda olan esli tern yolu hattı tarihi doku korunarak yenilenecek

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 19:37
Kaynak: BÜLTEN
Buca’da eski tren yolu hattı geleceğe taşınıyor

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’daki eski tren yolu hattının yenileneceğini açıkladı. 1872 yışında ünlü razaki üzümünü Avruapa’ya ihraç etmek için Levantenler tarafından yapılan tren yolu hattı 2006 yılından beri atıl durumdaydı. Başkan Duman tren yolu hattı için geçen dönem yapılan yenileme projesinin tarihi doku göz önüne alınarak yeniden tasarlanacağını söyledi.

buca

Tarihi doku korunacak

Buca’nın önemli bir tarihsel geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan Duman, Buca’da turizmi adına yapılan birçok proje ve çalışma olduğunu belirtti. Tren yolu hattı üzerindeki çalışmanın da bunlardan biri olduğunu vurgulayan Duman şölye konuştu;

“İhalesi geçen yıl yapılmış ve firma çalışmalara başlamıştı. Ancak bu çalışmaların tam ortasında ‘bizi geçmişe götüren tren rayları’ bulunuyor. İhalede onaylanan projeyi inceliyoruz. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde tarihsel anlamda bütüncül bir açıdan bakarak projeyi nasıl düzenleyeceğimizi değerlendiriyoruz. Bu çalışmalarımızın ardından yasal çerçevede projeyi yeniden tasarlayacağız. Hem kentin güncel beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak hem de tarihi dokumuzu olabildiğince koruyacak şekilde projemizi yenileyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.