Buca’da katılımcıları büyüleyecek Levantenler Rotası başlıyor

Buca Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkartarak ilçenin tanıtımını yapmak için Levantenler Rotası düzenledi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, amaçlarının, Buca’yı gün yüzüne çıkarmak ve Buca’da yaşayanlarla kent belleği arasında bir köprü kurmak olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 10:27
Kaynak: BÜLTEN
Buca’da katılımcıları büyüleyecek Levantenler Rotası başlıyor

Buca'nın tanıtımı için önemli çalışmalara imza atan Buca Belediyesi, köşkler, kiliseler ve eski Rum sokaklarından meydana gelen Buca Levantenler Rotası’nı oluşturdu. Kentsel Tasarım Müdürlüğü rehberliği veya dijital rehber ile beraber gezilebilen rota, 18 duraktan oluşan 2 saatlik bir yaya güzergâhını oluşturuyor. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın katılımı ile başlayan rotanın ilk rotası Dumlupınar Mahallesi oldu. Rotada, Buca'nın Vali Rahmi Bey ve Menderes Mahalleleri de yer alıyor.

Buca’da gün yüzüne çıkmamış, tanıtılmamış birçok nokta var

Projeyi kentsel aidiyet çalışmaları dahilinde başlattıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca’da yaşayan vatandaşlarımızın birçoğu kent belleğine uzaklar. Buca’yı önce Bucalılara, sonra İzmirlilere sonra tüm Türkiye’ye ardından tüm dünyaya tanıtmak için güzel bir kültür rotası oluşturduk. Buca’da gün yüzüne çıkmamış, tanıtılmamış birçok nokta var. En temel amacımız Buca’yı gün yüzüne çıkarmak ve Buca’da yaşayanlarla kent belleği arasında bir köprü kurmak” şeklinde konuştu.

Başvurular Ekim'de başlıyor

Buca Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün rehberliği ile ayda bir defa ve 10 kişilik gruplar ile yapılacak Buca Levantenler Rotası için ekim ayı itibari ile başvurular alınacak. Güzergâh, “Buca Levantenler Rotası Haritası” üzerinde yer alan QR kod içeriğindeki ses dosyaları ile dijital rehber eşliğinde de adımlanabilecek.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.