BUCAKUT ’tan çocuklara Afet Bilinci Eğitimi

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), geleceğin bilinçli toplumuna katkı sunuyor. Bilgi ve deneyimlerini Buca’da eğitim gören çocuklarla paylaşan BUCAKUT son eğitimini Seyhan Mahallesi’ndeki Cengiz Sani İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 13:15
Kaynak: BÜLTEN
 BUCAKUT ’tan çocuklara Afet Bilinci Eğitimi

Devlet Üstün Hizmet Fedakârlık Madalyası almaya hak kazanan BUCAKUT, çocuklara yönelik seminerlerini sürdürüyor. İzmir genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde Afet bilinci ve farkındalık seminerleri veren BUCAKUT, son çalışmasını Seyhan Mahallesi’ndeki Cengiz Sani İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

BUCAKUT

“Bilinçli toplumunu şekillendiriyoruz”

Bu eğitimlerin erken yaşlarda verilmesinin öneminde değinen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Deprem bu ülkenin gerçeği, çocuklarımız da bu ülkenin geleceği. Verdiğimiz eğitimlerle, çocukların belleklerinde iz bırakarak geleceğin bilinçli toplumunu şekillendiriyoruz. Afetlere hazır, güvenli yapılara sahip bir Buca inşa etmek için çalışmalarımıza devam ederken, olası afetlere de hazır olmak çok önemli. BUCAKUT ekibimiz, ilçemizdeki okullarda afet farkındalık tatbikatları yaparak tüm öğrencilerimizi bu alanda eğitmek için Afet bilinci ve farkındalık seminerleri gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.