Burası İzmir’in merkezi: Bir tarafta çöp yığınları, bir tarafta ölü balıklar

İzmir’in merkezi Konak’ta bir yandan iklim krizi yüzünden kıyıya vuran balıklar, bir yandan işçi eylemleri sebebiyle toplanmayan çöpler…

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Burası İzmir’in merkezi: Bir tarafta çöp yığınları, bir tarafta ölü balıklar

İzmir’in merkezi Konak’ın Alsancak semti bugün bir yandan iklim krizi yüzünden kıyıya vuran ölü balıklar bir yandan ise işçiler eylemde olduğu için toplanmayan çöpler ve her ikisinin de yaydığı kötü kokularla gündeme geldi. Hem karada hem de denizde yaşanan bu acı tablo İzmir’in merkezine yakışmazken esnaf ve vatandaş duruma isyan etti.

SOKAKLAR ÇÖP DOLU

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji şirketine bağlı çalışan bir grup işçinin "vasıf ödemeleri yapılmadığı" gerekçesiyle iş bırakarak, Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde çöpleri toplamadı. Toplamayan çöp yığınları bir yandan kent merkezinde kötü bir görüntü oluştururken bir yandan da kötü kokular yayamaya başladı.

KORDON’DA ÖLÜ BALIKLAR

İzmir Körfezi’nde uzmanların sıcak havaya bağladığı balık ölümleri de görenlerin içini acıttı. Vatandaş bir yandan balıklar için üzülürken bir yandan da hem görüntüden hem de yayılan kötü kokudan rahatsız oldu. Vatandaş ve esnaf yetkililerin neden bu duruma müdahale etmediğini sordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.