Büyükşehir'den Aliağa’ya plan reddi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının 2. birleşimi Başkan Dr. Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 19:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Büyükşehir'den Aliağa’ya plan reddi!

SEMİ TEKTAŞ - 8 Temmuz’da gerçekleştirilen meclis toplantısında da gündeme gelen ve oy birliği ile reddedilen Aliağa imar planı, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda onaylandı. İlgili önergenin komisyonda kabulüyle beraber, imar değişikliği yapılan bölgede Aliağa Belediyesi’ne ait olan arsaların değerinin artacağı öngörülüyor. İlgili önergenin kabulüyle beraber bölgedeki arsaların değerlerinin artmasının MHP’li Aliağa Belediyesi’ne kaynak yaratılacağı düşülürken, ilgili önerge oy çokluğuyla reddedildi.

ALİAĞA'YA RED

Aliağa Belediye Meclisinin 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bölgede; "Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi ile aynı yazı ekinde iletilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi oyçokluğu ile uygun bulunmadı.

CHP’DEN İADE TALEBİ

Aliağa Enerji Tüketim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan ve Belediye Hizmet Alanı planları, CHP’den gelen talep üzerine komisyona iade edilmişti.

OLUMLU HAVA OLUŞMUŞTU

Önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Bu rapor geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyemizin talebi üzerine gelen bir planlama çalışmasıydı. Daha önce ilgili imar komisyonumuz jeolojik etütleri olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Daha sonra sizin ziyaretiniz noktasında olumlu hava oluştu" dedi.

BU DURUM İLETİLMEDİ

Başkan Cemil Tugay araya girerek, "Bizim ziyaretimizde böyle bir konu konuşulmadı. Böyle bir rivayet var ama bana böyle bir durum iletilmedi" ifadelerine yer verdi.

SORUN ÇÖZME İRADESİ SEKTEYE UĞRUYOR

Tugay'ın konuşmasının ardından Yıldız, " Konuşmamı kesmeseydiniz devamında açıklayacaktım. Sizin burada bir taahhüdümüz vardı. 30 ilçe belediyesini tek tek ziyaret edeceğinizi ve belediyelerde ayrım olmadan birlikte İzmir'in inşasında yol alacaktınız. Aliağa bürokratları ve Büyükşehir bürokratları bu dosya üzerine de konuştu. Bizi en fazla üzen kısım ise kamuoyunda oluşturulan algı oldu. Büyükşehir'in ilçe belediyesine rant sağlaması hikayesi doğru değildir. Bu alanda zaten daha önce oluşan sanayi tanımı içerisinde kalan yine büyükşehir itfaiye alanı çıkan bir çalışma konusu. Biz kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan iklimi eleştiriyoruz. Bizim ortak akla ihtiyacımız var. Çevre, Şehircilik Bakanlığı, merkezi idare de plan yapabilir. Karşılıklı sorunları çözme iradenizi birileri sekteye uğratmaya çalışıyor. Plana detaylarıyla baktık. Her zaman yangın riski var ve büyükşehrin itfaiye alanına ihtiyacı var. Bu algının doğru tanımlanması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

GÜNCELLENSİN

CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ise, “Özel güvenlik bölgesi olması büyük ölçüde tereddüde düşürdü, güncellenmesi gereken veriler olduğu konusu da ikinci bir konu. Bunlarla birlikte yeni bir önerge gelmesi durumunda yeniden değerlendirebiliriz” dedi.

YÜZBAŞI ŞERAFETTİN’İN HEYKELİ DİKİLECEK!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmir’in kurtuluşunda simge hale gelen Yüzbaşı Şerafettin’in heykelinin dikilmesine oy birliği ile karar verildi. İlgili gündem maddesi şu şekilde:

''İzmir’in ve Kurtuluş Savaşının simge isimlerinden biri olan Yüzbaşı Şerafettin’in bir heykelinin İzmir’de uygun bir yere dikilmesine yönelik Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Plan ve Bütçe – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu.''

MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, gündem maddesine ilişkin söz alarak, “Bugüne kadar dikilmemesi ayıptır. Keşke meydana, kültür merkezine adını versek. Biz MHP olarak bundan sonraki heykel kararlarına muhalefet edeceğiz” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkbay ise, “İzmir, kurtuluş savaşının başlayıp bittiği tek yer olduğu için Hasan Tahsin’in heykeli var. Ancak tüm kurtuluş ve İzmir görsellerinde Yüzbaşı Şerafettin2i görürüz ve her sene de bu tekrarlanır. Bu çok önemli, geç kalınan bir şey. O nedenle bu önergeyi vermiştik. Kabul edildiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tugay, “Bu belediyede kimse Yüzbaşı Şerafettin heykelinin dikilmesine hayır demez. Futbolcumuzu milli maçta izledik, çok iyiydi. Özellikle tekrar yapacak mı diye baktım. Bir daha ne olur meclise heykel önergesi gelmesin. Daire başkanlığı ile görüşülebilir ancak bundan mecliste tartışılabilecek konular değil” açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.