Büyükşehir, Kavacık üzümü satın alarak, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye dağıtıyor

Zor durumda olan üreticilere destek sağlamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatif aracılığıyla 10 ton coğrafi işaretli Kavacık üzümü satın alarak, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye üzüm dağıtmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:20
Kaynak: İHA
Büyükşehir, Kavacık üzümü satın alarak, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye dağıtıyor

Büyükşehir Belediyesi, zor günler geçiren üreticilere ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yardımcı olmayı hedefliyor. Bir firmanın alım anlaşmasını iptal etmesi nedeniyle mağduriyet yaşayan Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden 10 ton yaş üzüm alındı. Bu dünyaca ünlü coğrafi işaretli Kavacık üzümü, ihtiyaç sahibi 3 bin 300 haneye ulaştırılmak üzere dağıtılmaya başlandı.

Kavacık Kadın Girişimi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, “Bir firma için hazırlığımızı tamamlamıştık, ancak aniden alım yapmayacaklarını bildirdiler. Üzümlerle baş başa kaldık; çünkü saklanması zor bir meyve. Kurutma tesisimiz yoktu, bu durum üreticiyi mağdur etti. Biz de kooperatif olarak zor bir durumdaydık. Büyükşehir Belediyemizden yardım talep ettik ve 10 ton üzüm satın alındı. Bu, üreticiler için büyük bir destek oldu. Belediye'mize çok teşekkür ederiz” dedi.

Günlük 1 ton gelecek ve hemen dağıtacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ambar şefi olarak görev yapan Seydullah Güner ise “Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay önderliğinde yürütmüş olduğumuz bir yardım politikamız var. 10 ton yaş üzüm aldık. Sosyal yardım listemizde olan ihtiyaç sahibi 3 bin 300 vatandaşımıza dağıtılacak. Günlük 1 ton gelecek ve hemen dağıtacağız. 10 günde dağıtımı tamamlarız” diye konuştu.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.