Büyükşehir, sinek ve haşereyle mücadelede 300 bin noktayı dijital ortama taşıdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sinek ve haşereyle mücadeledeki ilaçlama çalışmalarını yaklaşık 300 bin noktada dijital ortama aktardı. Coğrafi Bilgi Sistemi kullanarak ilaçlanan alanlar ve yeni üreme noktaları gibi bilgiler anında sisteme kaydediliyor, bu sayede çalışmaların hızlanması ve sürdürülebilirliği artırılıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 10:17
Kaynak: BÜLTEN
Büyükşehir, sinek ve haşereyle mücadelede 300 bin noktayı dijital ortama taşıdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektör Mücadele Birimi, 30 ilçede yıl boyunca sinek ve haşere üreme alanlarında kesintisiz çalışmalarını sürdürüyor. Küresel iklim krizi ve değişen yağış düzeninin etkisiyle artan sivrisinek popülasyonuna karşı yoğun bir mücadele veren ekipler, dijital teknolojiyi kullanarak bu mücadeleyi güçlendiriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), ilaçlanan alanların sisteme kaydedilmesi, güncellenmesi ve izlenmesine olanak tanıyarak ekiplerin çalışmalarını daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütmelerine katkıda bulunacak.

Sistem bize uyarı gönderiyor

Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Huri Aldırmaz, yaptıkları çalışmaların daha etkili, sürdürülebilir ve kontrol edilebilir olması amacıyla dijitalleşme sürecine giriştiklerini ifade etti. Çalışma yapılan sokaklar, mahalleler, sulak alanlar, park havuzları ve çöp konteynerleri gibi tüm alanları sisteme tanımladıklarını belirten Aldırmaz, “Bu çalışma oldukça başarılı oldu. Üreme kaynaklarının tespitini sisteme kaydederek görünür hale getirdik. Değişiklikler meydana geldiğinde, sistem üzerinden kolaylıkla takip edebiliyoruz. Herhangi bir üreme kaynağı çeşitli nedenlerle ortadan kalktığında, bunu sistemden çıkarabiliyoruz; yeni bir üreme alanı oluşursa verileri hızlı bir şekilde güncelleyebiliyoruz. İlaçlama çalışmalarını belirli bir rutinde gerçekleştiriyoruz ve ilaçlama yapılmadığı zaman sistem bize uyarı gönderiyor” dedi.

Sistem düzenli bir şekilde takip etmemizi sağlıyor

Aldırmaz, İzmir'de yaklaşık 300 bin rutin ilaçlama noktasının bulunduğunu vurgulayarak, “Sahada oldukça aktif bir şekilde çalışıyoruz. Veriler sürekli değişiyor, bu nedenle bu sistem bizim için büyük önem taşıyor. Herhangi bir mahallede ilaçladığımız bir çöp konteynerinin tarihini bile görebiliyoruz. Sistem, güncel durumu daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde takip etmemizi sağlıyor” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.