TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehirlerde gevrek fiyat kaosu… Ekmeğe zam geldi, sıra gevrekte!

İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, gevreğe de zam talebinde bulundu: “Birçok ürüne zam geldi, girdi maliyetlerimiz arttı. Böylelikle aldığımız zam önemini yitirmiş oldu.”

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 14:15
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Büyükşehirlerde gevrek fiyat kaosu… Ekmeğe zam geldi, sıra gevrekte!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubunun önerisi ile İzmir'de 9 TL'den satılan 220 gram ekmeğin gramajı 200'e düşürülürken fiyatının da 10 TL olmasına karar verildi. Buna göre İzmir'de 1 Temmuz'dan itibaren İZTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmek 10 TL'den satılmaya başlanacak.

Alınan karara ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan İzmir Pide ve Gevrekçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, gevreğe de zam talebinde bulundu. Aksi halde bu işi yapan esnafın gittikçe azalacağını kaydeden Erişen, “Türkiye’nin sokak yemek kültürünün en önemli unsurlarından biri olan simidin sürdürülebilirliği konusunda sıkıntılar yaşanacaktır” dedi.

BİRÇOK BÜYÜK İLDE ZAM GEÇİŞİ HENÜZ YAPILMADI

Başkan Erişen, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Üç ay önce başvuruda bulunduğumuz gevrek zammı, temmuz ayı itibariyle geçerli olmak üzere kabul edildi. Bilindiği gibi ‘Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik ile simit fiyatı belirlenirken Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması gerekiyor. İlimiz özelinde olmaksızın, tüm Türkiye’de simit fiyat kaosu mevcut. İstanbul, Ankara dahil birçok büyük ilde zam geçişi henüz yapılmadı. Sıkıntıların ve süreçlerin uzamasının, yönetmeliğin yürürlüğe yeni girmesinden dolayı yaşandığını umuyoruz. Aksi halde bu işi yapan değerli zanaatkârlarımız gittikçe azalacak ve Türkiye’nin sokak yemek kültürünün en önemli unsurlarından biri olan simidin sürdürülebilirliği konusunda sıkıntılar yaşanacaktır.”

Açıklamanın sonunda ise “Zam talebimizi maliyet raporlarıyla sunmamıza rağmen zam onay sürecinin uzaması esnafımızı da gevrek ustalarımızı da olumsuz etkiledi. Bu zam alma sürecinde birçok ürüne zam geldi, girdi maliyetlerimiz arttı. Böylelikle aldığımız zam önemini yitirmiş oldu. En son 10 ay önce gevreğe zam yapılmıştı, girdi fiyatlarındaki yükselen artışların herkes farkında. Dolayısıyla yapılan zammı kıymetli İzmirli vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz” mesajı verildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.