Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi için start verildi

Can dostlarımızın daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Güzelbahçe Belediyesi öncülüğünde ‘Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 22:22
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi için start verildi

Güzelbahçe Belediyesi ve Özel İzmir Türk Koleji (İTK) ortaklığında hayata geçirilen ‘Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni, dost canlısı bir çevre yaratma hedefiyle gerçekleşti. Bu merkez, hayvan dostlarımızın bakım ve barınma ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım olarak büyük bir umut vadediyor.

Çamlı Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine; Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Özel İzmir Türk Koleji Genel Müdürü Doğan Tatari, Özel İzmir Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir ve bölge halkı katıldı.

TÜM İZMİR İNANSIN

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Başkan Günay, şu ifadelere yer verdi:

“Burası hapishane olmayacak. Burası can dostlarımızın özgür, huzur içinde yaşayacakları bir yer olacak. Onlar bizim her şeyimiz. Sütünü içiyoruz, yumurtasını yiyoruz. O yüzden bu çıkması planlanan yasa bizi hareketlendirdi. Ben kara kara düşünürken, bir ışık doğdu. O ışıkta Oğuz Tatiş oldu. Onun için kendisine gerçekten minnettarız. Sağ olsun, var olsun. Dedikodu çok… ‘Ruhsat alamadılar, yapamayacaklar’ vs… Evet, ruhsatlar şu an elimde. Projeler ise altında. Hayvanlarımıza o canı biz vermedik, biz de almayacağız. Ama onları Türkiye’de parmakla gösterilen bir yerde yaşatacağız. Bu merkezde yaşayan her canlı çok huzurlu, mutlu ve özgür olacak. Buna tüm İzmir inansın!

CAN DOSTLARIMIZA İKİNCİ ŞANS OLACAK

Özel İzmir Türk Koleji Genel Müdürü Doğan Tatari ise, ''Can dostlarımıza ikinci şans olacak proje ile çocuklarımıza bir dost sorumluluğunu almanın önemi anlatılırken, canlarımıza yuva yaratmanın en değerli amaç olduğu aktarılacak. Ayrıca hayvan ve doğa sevgisini derinden hissetmeleri için düzenli ziyaretlerle gönüllülük çalışmaları yürütülecek. ‘İkinci Şans Pati Hareketi’ mottosuyla yürüteceğimiz projenin, eğitim kurumları ve yerel yönetimler iş birliğinde örnek bir model olması hayalimizin gerçeğe dönüşmesini diliyoruz'' dedi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.