Cemil Tugay gaziler ile bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit yakınları ve gazilerle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda buluştu

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:08
Kaynak: BÜLTEN
Cemil Tugay gaziler ile bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın ev sahipliğinde, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda şehit yakınları ve gaziler için anlamlı bir yemek programı düzenlendi.

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra Ege Ordusu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Ege Ordusu Şehit ve Gazi Şube Başkanı Çağrı Demirel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve bölgedeki belediye başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz hepimizin gazisi

Başkan Cemil Tugay, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şehit aileleri ve gazileri bir aile olarak gördüklerini belirtti. Tugay, “Hepimizi bir aile olarak farz ediyorum. Bizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, başkanıyla, çalışanlarıyla ailenizden kabul ederseniz büyük onur duyarız. Size büyük bir sevgi ve saygı duyuyoruz. Bugün yaşayan ve hayatını kaybeden gazilerimiz, şehitlerimiz ve onların kıymetli yakınları için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz hepimizin gazisi. O başta olmak üzere tüm şehit ve hayatını kaybeden gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Bizim hissetmeye ihtiyacımız var

Başkan Tugay, kendi babasının da Kıbrıs gazisi olduğunu belirterek, savaşa katılanların ve geride kalanların yaşadığı zorlukları bildiğini dile getirdi. Tugay, gaziliğin ve şehitliğin tarif edilemeyecek bir onur olduğunu ifade ederek, “Ben de aslında bir öğretmen olan, askerliğini yapmaktayken Kıbrıs’a giden, orada gazilik unvanı alan ve dört buçuk yıl önce kaybettiğim bir Kıbrıs gazisi babanın evladıyım. Savaş döneminde, muharebe döneminde geride kalanların neler hissettiğini, bir yıl da olsa savaşa katıldıktan sonra bir gazinin neler yaşadığını biliyorum. En büyük acıyı yaşayanlar da yakınlarını şehit olarak toprağa veren kardeşlerimiz. Ne konuşursak konuşalım gaziliğin ve şehitliğin anlatılamayacağını düşünüyorum. Bizim anlatmaktan ve anlamaktan çok hissetmeye, bu vefa duygusunun, bu büyük saygının bir parçası olmaya ihtiyacımız var. Bunun gereğini yerine getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hiçbir zaman bizi sizlerden uzak hissetmeyeceksiniz” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.