Çeşme'de otel konforunda yurt

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi'ne 5 yıldızlı otel konforunda yurt kazandırıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 14:49
Kaynak: İHA
Çeşme'de otel konforunda yurt

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kampüsüne Hayırsever Shipley-Altındağ ailesinin sağladığı 1 milyon 400 bin dolar değerindeki bağışla inşa edilen yeni öğrenci yurdu, yüksek konforuyla dikkat çekiyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak olan yurt, öğrencilere beş yıldızlı otel standartlarında bir yaşam alanı sunacak.

Öğrenciler için tasarlandı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın destekleri ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin'in öncülüğünde gerçekleştirilen bu projede, modern mefruşatla donatılmış iki kişilik odalar öğrencilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere tasarlandı. Her odada baza, buzdolabı, tuvalet ve banyo bulunurken, ayrıca her öğrenciye özel çalışma masası ve dolaplar da yer alıyor.

Rektör Prof. Dr. Budak, yeni yurt binasının tamamlanmasının fakülteleri için büyük bir adım olduğunu belirterek, “Ege Üniversitesi olarak, ‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek’ vizyonumuz doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdik. Turizm Fakültemize yaptığımız yatırımlar ile hem akademik hem de altyapısal anlamda önemli gelişmelere imza attık. Yeni yurt binamızla birlikte öğrencilerimizin konforunu ön planda tutarak eğitim ortamını daha da iyileştirdik” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, Shipley-Altındağ ailesinin ve Bridge to Türkiye Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleşen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu yurt, alışılmışın dışında bir modernlikte inşa edildi. İki bloktan oluşan ve 108 kişilik kapasiteye sahip olan bu yurt, öğrencilerimize benzersiz bir barınma deneyimi sunacak. Yurt çevresinde yaptığımız düzenlemelerle birlikte, bu yapı kampüsümüzün gurur kaynağı oldu. Bağışçılara ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Toplam 1.500 metrekarelik alanda inşa edilen Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu, iki katlı iki bloktan oluşuyor. Her binada 27 oda bulunurken, tüm odalar iki kişilik olarak tasarlandı ve bu projeye tamamen hibe yoluyla destek sağlandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.