Çeşme’nin doğal güzellikleri tanıtıldı

Çeşme’nin eşsiz turizm potansiyeli ve doğal güzellikleri tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 21:46
Kaynak: İHA
Çeşme’nin doğal güzellikleri tanıtıldı

İzmir - Çeşme, dünya turizmi ve sürdürülebilirlik konusunda önemli bir kuruluş olan SKAL International’a ev sahipliği yaptı. 16-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kongresi çerçevesinde, SKAL’ın 35 ülkeden 350 turizmcisi, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.

Alaçatı Sulak Alanı, Çeşme Kalesi ve Çeşme Marina gibi yerlerde yapılan tanıtım etkinliklerinde, Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağından da zengin bir menü sunuldu. Katılımcılara öğle yemeği Ilıca Hotel & Spa Wellness Resort’ta verildi.

Denizli: Çeşme yaşamın da ötesine geçen bir potansiyele sahip

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, etkinliğin önemine değinerek, “İzmir, böyle önemli bir turizm toplantısına ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle, hem şehrimiz hem de ülkemiz adına duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Çeşme, yalnızca turizmin değil, yaşamın da ötesine geçen bir potansiyele sahip. Bu tür organizasyonlar, hem şehrimizin hem de ülkemizin uluslararası alanda tanıtımını sağlamada büyük bir fırsat sunuyor. Katılımcılarımız, Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini yerinde görerek, bu potansiyeli keşfedecekler. Sürdürülebilir turizm anlayışımız, çevremize ve kültürel mirasımıza olan duyarlılığımızla birleşerek, gelecek nesillere aktaracağımız önemli bir değer haline geliyor'' dedi

Etkinlikte SKAL dönem başkanları ve bölge başkanları, Çeşme Kaymakamı ve Belediye Başkanı gibi isimlere teşekkür plaketi takdim etti.

İzmir SKAL Kulübü Başkanı Güner Güney, kongrelerin yapıldığı şehirlerde turist sayısında ve turizm gelirlerinde yüzde 30’a varan artışlar yaşandığını belirtti. Kongre 21 Ekim’de sona erecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.