Çeşme’ye arıtma geliyor

İZSU’nun Çeşme’ye yapmayı planladığı atıksu arıtma tesisi için hazırladığı proje dosyasını İzmir Valiliği’ne teslim etmesinin ardından valilik proje hakkında ÇED sürecinin başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:02
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Çeşme’ye arıtma geliyor

Muhabir-Berkay Erden / İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU) tarafından Çeşme’nin Musalla Mahallesi’ne yapılması planlanan Ovacık Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) sürecinin başladığı bilgisini paylaştı. İZSU’nun İzmir Valiliği’ne sunduğu projede Musalla Mahallesi’ne yapılacak tesis ile ilk etapta günde 35 bin metreküp atıksu arıtılacakken; 2058 yılından sonra ise 52 bin 500 metreküp atık suyun arıtılmasının planlandığı belirtildi.

Tesisin rüzgar enerji santrallerinin bulunduğu bölgeye inşa edileceği bilgisinin paylaşıldığı proje dosyasında tesisin Cumhuriyet Mahallesi, Çiftlik Mahallesi, Dalyan Mahallesi, İnönü Mahallesi, Musalla Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Şehit Mehmet Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve 16 Eylül Mahallesi’nin atık sularını arıtacağı söylendi. Endüstriyel atıkların tesise alınmayacağının belirtildiği proje dosyasına göre ise İZSU’nun projeyi 98 milyon 948 bin 18 Türk Lirası bedel ile hayata geçireceği görüldü. İzmir Valiliği’nin dosyayı teslim almasının ardından başlattığı ÇED sürecine dair açıklaması ise şu şekilde; “İZMİR ili ÇEŞME, ilçesi MUSALLA MAHALLESİ mevkiindeki İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan OVACIK ATIKSU ARITMA TESİSİ (35.000 m³/gün) projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.