ÇEŞTOB Başkanı Belge: Çeşme'yi hiçbir yerle bir tutmam

ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, Yunan adalarına gidecek turistlerden ek vergi alınması ile ilgili olarak, "Umurumda bile değil. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye asla konulamaz. Çeşme'yi değil Sakız, hiçbir yerle bir tutmam" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:24
Kaynak: İHA
ÇEŞTOB Başkanı Belge: Çeşme'yi hiçbir yerle bir tutmam

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) üyelerin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Olağan Genel Kurul toplantısında gerçekleştirilen tüzük ve yönetim değişikliğinin ardından, düzenlenen ilk Yönetim Kurulu toplantısında; Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanlığına Orhan Belge seçilirken, Ebru Tuğgan ve Ozan Atilla da Başkan Yardımcısı oldu. Kerem Ünsal Genel Sekreter ve Hamit Çalış da Sayman olarak görev aldı. Serkan Aslan, Deniz Arı, Kadir Alpat, Toker Gürer, Seda Zabıtçı, Tuncay Karaca, Tayfun Başkurt ve Hakan Güvener de yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Yeni yönetim kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda bir konuşma yapan ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, olağan genel kurul toplantısındaki tüzük değişikliği görüşmelerinde değiştirilmesi kabul edilen ve edilmeyen maddeler hakkında bilgi verdi.

Çeşme'deki otelcilerin sorunlarının başında personel sorunu geldiğini vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Belge, Dalyan Mahallesi'ndeki Çeşme Turizm Fakültesi ve Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yakın ilişki içinde olacaklarını söyledi.

Çeşme'yi hiçbir yerle bir tutmam

ÇEŞTOB Başkanı Belge, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in yolcu gemisi ile adalara gelen turistlerden ek vergi alınacağı konusunda görüşünü,  "Umurumda bile değil. Miçotakis'in aldığı karar beni ilgilendirmiyor. Son bir aydır yüksek tarife uyguluyorlar. Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Bu karar bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Yunanistan uyanıklık yapıyor. Nasıl olsa Türkiye'den çok sayıda turist geliyor, yükseltelim vergileri artıralım ek ödemeleri, diyorlar. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye asla konulamaz. Çeşme'nin, Yunan adalarıyla, özellikle de en yakınımızdaki Sakız Adası'yla karşılaştırılmaması gerektiğini hep söylüyorum. Sakız'a veya bir başka Yunan adasına giriş çıkış bizi ilgilendirmiyor. Çeşme'yi Sakız'la bir tutanları ilgilendiriyor olabilir ama ben Çeşme'yi değil Sakız, hiçbir yerle bir tutmam. Bundan sonra Çeşme'den Sakız adasına gidecek yerli turistler, Sakız Çeşme'den daha ucuz diyebilecek mi, merak ediyorum. Yunan yöneticiler, akıllarınca kurnazlık yapıyor” ifadeleriyle belirtti. 

Bir algı operasyonu 

ÇEŞTOB Başkanı Belge, "Artık oraya gidenin bir daha gitmemeye karar verdiğini biliyoruz. Yunanistan'ın balonu erken söndü ama ne yazık ki bizim bütün yazımızı meşgul ettiler; Çeşme pahalı, Sakız ucuz diye diye. Çeşme ile Sakız, aynı kefeye girmez, mümkün değil. Adamlar, bizdeki fiyatların ucuz olduğunu söylüyorlar, o halde artıralım, dediler. Sakız, Çeşme'nin rakibi olamaz, turizmde yarışta bize kafa tutamaz. Sakız'ın kapasitesi nedir ki. Bu iki destinasyonu bir tutmak, Çeşme'ye büyük haksızlık olur. Çeşme'nin kapasitesi belli, Sakız'ınki belli. Sakız'a Çeşme'den bir haftada en çok 18 bin kişi gitmiş. Oysa biz bayramda 1 milyon misafir ağırladık. Sakız'ı öne çıkarma çabalarının bir algı operasyonu olduğu ortada" dedi. 

Çeşme pahalı mı?

Çeşme'nin pahalı olduğu iddiaları ile ilgili konuşan Belge, "Bana pahalılıkla ilgili bir şey sormayın. Hiç cevap vermem. Bir pahalılık varsa Türkiye'de var. Yunanistan da akıllandı. Otel fiyatlarında da restoran fiyatlarında da artış yapıyorlar. Bunlar zerre kadar umurumda değil. Ben Çeşme'ye bakarım. Çeşme, çok özel ve güzel bir yer. Çeşme'de her bütçeye uygun yer var" ifdelerine yer verdi. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.