CHP’den Foça’da kuruluş kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101’nci kuruluş yıl dönümü İzmir'in Foça ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 16:38
Kaynak: BÜLTEN
CHP’den Foça’da kuruluş kutlaması

Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen kutlama törenine CHP ilçe Başkanı Suat Yılmaz CHP'li Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, yönetim kurulu üyeleri, bazı eski  ve partililer katıldı. Anıta çelenk sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe başkanı Suat Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Kardelen Gerçek konuştu.

Kardelen Gerçek, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk partisi köklerine bağlı kalırken değişime ve gelişime de açık bir partidir." Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyen, partimizin ve ülkemizin kurucusu ilk genel başkanımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Suat Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı: “Partimizin kuruluş tüzüğünün 1 maddesinin fıkraları şöyledir. A. Milli hakimiyetin halk için ve halk tarafından icrasına rehberlik etmek B. Türkiye'yi asri bir devlet haline getirmek. C. Türkiye'de bütün kuvvetlerin üstünde kanunun üstünlüğünü hakim kılmak için çalışmak. Yasama yargı ve yürütme bağımsızlığını korumak ve uygulamak. Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamız ancak bu 3 maddenin uygulanmasıyla mümkündür ve bu da güçlü Türkiye demektir. İyi ki varsın Cumhuriyet Halk Partisi."

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.