CHP Genel Başkanı Özel Dikili Kültür Demokrasi ve Emek Festivali'ne katıldı

Sanatçı Suavi'nin Aydın'ın Çine ilçesindeki konserinin iptal edilmesi için baskı yapıldığını ifade eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel partililerle beraber bu konsere gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 00:25
Kaynak: AA
CHP Genel Başkanı Özel Dikili Kültür Demokrasi ve Emek Festivali'ne katıldı

İzmir'in Dikili ilçesinde 75. Yıl Parkı'nda düzenlenen 38. Dikili Kültür Demokrasi ve Emek Festivali'ne katılan Özel, yaptığı konuşmada kendisi için Dikili'nin özel bir yeri olduğunu, küçük yaşlardan itibaren festivali takip ettiğini açıkladı.

Özel, "Bugün İzmir'de biri büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere 28 belediye başkanının cebinde birer anahtar var. O anahtarlar, Atatürk'ün partisinin Cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarlarıdır. Öyle bir sorumlulukları var hepsinin. Ben kendilerine güveniyorum. Ve onlardan tarihin en başarılı belediye başkanlıkları dönemini yaşatmalarını ve önümüzdeki seçimler için CHP iktidarının önünü açmalarını bekliyorum." dedi.

Özel: Kimseyi karınca gibi görmeyin

Sanatçı Suavi'nin konserlerine yönelik saldırılara ve bunlardan kaynaklanan konser iptallerine tepki gösteren Özel, sanatçının yıllar boyunca Dikili'de yaşadığını, tüm festivallerde sahne aldığını ifade etti.

Özel:

"Suavi'nin kalktım evine gittim, dedim ki 'bir daha böyle bir şey yaşanmayacak. Eğer senin bir konserine bir kez daha böyle bir tehdit olursa o zaman ben ne yapacağımı biliyorum' dedim. Şimdi Suavi'nin 30'u akşamı Aydın'ın Çine ilçesindeki konserini birileri hedef gösteriyor. O konserin iptal edilmesi için baskı yapıyorlar. O gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte İzmir Fuarı'nı açacağız. Ardından İzmir İl Başkanımız, bütün ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte Çine'ye Suavi dinlemeye gidiyoruz. Türkiye'yi korkunun, baskının altında ezmeye çalışanlara, emekçiyi ezenlere de, sanatçıyı ezenlere, gençleri ezenlere de şunu söylüyorum; kibriniz yetti. Kimseye yukarıdan bakmayın. Kimseyi karınca gibi görmeyin. O karıncayı size ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var. O da Cumhuriyet Halk Partisi'dir." dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çiçek ve hediyeler verdi.

38. Dikili Kültür Demokrasi ve Emek Festivali sanatçı Melek Mosso'nun konseriyle devam etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.