TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP il danışmanları toplantısında gündem iktidar olmak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği il danışmanları toplantısı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Basına açık olan bölümde konuşan Cemil Tugay ve Şenol Aslanoğlu öz eleştiri içeren çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 19:08
Kaynak: BERKAY ERDEN
CHP il danışmanları toplantısında gündem iktidar olmak

Muhabir- Berkay Erden / CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği il danışmanları toplantısına CHP İzmir temsilcileri yoğun Katılım gösterdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP ilçe başkanlarının katıldığı toplantının basına açık olan bölümünde Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

Basına açık ilk konuşmayı gerçekleştiren Şenol Aslanoğlu danışma kurulu toplantısında eksikliklerin ve fazlalıklarının konuşulacağını belirterek şu sözleri söyledi; “Değerli yol arkadaşlarım İzmir il danışma kurulan hoş geldiniz. Bu pazar İzmir’in birçok noktasında orman yangını oldu. Yüreğimiz yandı. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. Torbalı’da bir tüp patlamasında 5 caniniz kaybettik. Vefat edenler bir daha geri gelmeyecek. Tüm yakınlarına baş sağlığı, yararlılara şifalar diliyorum. Bir daha bu tür olaylar yaşanmaması için tedbir alması gereken herkesin tedbirini alması gerek. Dün 30 yıl önce yapılmış bir katliamın yıl dönümüydü. Bir kez daha Madımak’ı andık. Bir insanlık suçunu andık. Bu tür derin katliam ve üzüntülerin bu topraklarda bir daha olmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu topraklar çok acı gördü, bir daha olmamasını diliyoruz. Danışma kurulları dertleştiğimiz yerler. Birbirimize önerilerimizi anlatacağız eksiklerimizi, fazlalıklarımızı anlatacağız bundan sonraki seçimlerde nasıl hazırlanacağız konuşacağız. Tüm yol arkadaşlarımı konuşmaya davet ediyorum”

Seçimde fark atmamıza rağmen boynumuz bükük ayrıldık

Seçimlerde oy farkı yaratmalarına rağmen seçim koordinasyon merkezlerinden istedikleri sonuçları alamadıklarını aktaran Aslanoğlu; “Gecen yıl göreve başladım. Göreve başladığımın hemen ardından büyük bir deprem oldu. Hep birlikte yara sarmaya başladık. Tüm örgüt seferber olduk. Büyük Türkiye depreminin yaralarını sarmadan bir gün masa devrildi, sonra tekrar kuruldu. Cumhurbaşkanı adayımız belli oldu ve vekillerimiz belli oldu seçimlere girdik. 14 ve 28 mayısta 1 milyon 20 bin oy fark atmamıza rağmen maalesef seçim koordinasyon merkezlerinden boynumuz bükük ayrıldık. Yaşımın yetiği tüm seçimlerde oy rekorları kırdık ama maalesef secim koordinasyon merkezlerinden boynunuz bükük ayrıldık” şeklinde konuştu.

İzmir kadar onlara da sevindim

Son yerel seçimlerde CHP’nin ilk kez kazandığı bazı illeri hatırlatan Aslanoğlu; “Büyük kurultayın hemen ardından yerel yönetimler için sahaya indik. Hatırlayanlar vardır o günlerde spor toto gibi Ne kadar ilçe kaybedeceğimiz anlatılıyordu marifet gibi bunu söylüyorlardı. Sonuç ne oldu? 32 belediyeden 29’unu kazandık AK Parti sadece 1 ve Milliyetçi Hareket Partisi sadece 1 ilçe kazandı. Ama bunlardan çok daha önemli bir şey oldu; ilk kez seçim koordinasyon merkezlerinden gururla ayrıldık ilk kez birinci parti olduk. Ben İzmir kadar ilk kez kazandığımız iller için sevindim” dedi.

Bu zaferin birçok sahiplenicisi olacaktır. Ama hepimiz biliyoruz ki seçimleri örgütler kazanır. CHPlilerdir kazanan en tepesinden en altına kadar. Bu secim aynı zamanda büyük bir liderlik önderlik örneğidir. Genel başkanımızın basarisi çok büyüktür. Aynı zamanda seçimin gerçek kahramanları ev ev dolaşan kadın kollarımızdır. Sabaha kadar bayrak asan gençlik kollarımızdır. En büyük mimarlardan biri de İzmirlilerdir. Eğer biz bölünürsek parçalanırsak iktidar 28 mayısta olduğu gibi elimizden kayıp gidecek” ifadelerinde kullandı.

Birbirimize düşmemizi beklediler

Seçimden önce kendilerine yöneltilen eleştirilere değinen Aslanoğlu; “Başkan olunca dedim nasıl bir il başkanı olunmalı. İl başkanı çok çalışıp aileyi bir arada tutmalı. Ben hiçbir günü boş geçirmeden çalıştım. Kurultaydan sonra birbirimize düşmemizi beklediler. Kurultaylar zordur üstüne yerel secim aday belirleme sureci geçirdik bir suru kırılma vardı herkes bir kriz bekliyordu. Hatta benim bir kriz çıkarmamı bekliyordu. Tarih benimle ilgili bir şey yazacaksa bu krizin olmaması için elinden geleni yaptığımı yazacak” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Nasıl iktidar oluruz bunu konuşmamız lazım

Aslanoğlu’ndan sonra sahneye çıkan isim Başkan Tugay ise iktidar vurgusu yaparak şu sözleri söyledi; “Bir danışma kurulunda İBB başkanı olarak konuşmanın onurunu yaşıyorum salona girdiğim andan itibaren konuşmamın şöyle olmasını gerektiğini duşundum. Geçmişe dair çok şey konuşabiliriz ama asil konuşmamız gereken genel secimde iktidar olmanın yollarını konuşmalıyız. Öz eleştiri yapmalıyız ancak bunları yaparken her zaman olumlu sonuca gitmeyi hedeflemeliyiz. Çok çok uzun zamandır ilk defa iktidara bu iktidara yakınız yapmamız gereken bize verilen görev neyse onu yapmak. Artık su parti içi yarışlarda zafer kazanma anlayışını bırakmamız lazım. Mücadelemizin dışarı donuk olması gerektiğini konuşuruz ama gereğini yaparken insani duygulara telsim oluyoruz” dedi

Parti içindeki yarışlara dahil olmayacağım

Başkan Tugay parti içi çekişmelere değindiği konuşmasında kendisinin buna katılmayacağını belirterek; Parti içi deki yarışlara müdahil olmak gibi bir düşüncem yok. Bunu her zaman söyledim bu duruşu göstereceğim. Ben de bir parti üyesiyim kendi tercihlerim vardır ama o tercihlerim asla belediyenin kapısından içeri girmez. Belediye hizmet yapması gereken bir kurum. Tabi ki siyaset var ama bu siyaset sadece CHP’ye hitap etmemeli. Sonuçta iktidar olmak istiyorsak başka insanları da kazanmayı düşünmemiz lazım” ifadelerinde bulundu.

Kendi kitlemiz ile iktidar olamayız

Konuşmasında CHP’nin yaşadığı değişim süreciyle yeni seçmenlere ulaşabileceğini belirten Tugay; “Kuvvetli damarı olan CHP’lilerin istediği gibi bir insan olmamı isteyene şunu hatırlatmak isterim. Bu şehirde herkesle el sıkışabilen biri olmam lazım. Bunun nedeni iktidar olmamızı istiyor olmam. Kendi kendimize kurallar koyar ve bu kuralların herkes tarafından uygulanmasını istersek mevcut seçmen kitlemizle kalırız ama iktidar olmak için bu bize yetmez. Benim tanıdığım CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu günden bu yana insanlık adına medeniyet adına ne varsa yapan bir siyasi partidir. Burada herhangi birini dışlamak ötekileştirmek olamaz. Vazgeçmediğimiz Cumhuriyet ilkelerinin ötesinde bir değişim sol dünyaya daha yakın bir ülke istiyorsak önce biz birkaç adım geri geleceğiz yerimizde durursak bu ülkede iktidar olma hedefine ulaşamayız. Bu değişim sürecini sürdüren genel başkanın çabasını yürekten destekliyorum ama hakkını asla yemem Kemal Kılıçdaroğlu da adımlarını bu yönde atmış birisidir ona teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

Sadece zamana ihtiyacım var

Göreve geldiğinden beri bazı düzenlemeler ile meşgul olduğundan herkesle yeterli iletişimi kuramadığını düşündüğünü belirten Tugay şu sözleri söyleyerek konuşmasını noktaladı “Benim de insan odluğumu sonuçta hatalar yapabileceğimi unutmayın ama üzerimde ağır yük olduğu için sizin de desteklerinize ihtiyacım var. Geçtiğimiz dönemde belediyede kendi anlayışıma göre bütçe ve yönetim yapısı oluştururken henüz yeterli iletişim kuramadığım yoldaşlarım vardır onlara bunun kasıtlı olmadığını zaman içerisinde bunu telafi edeceğimi söyledim. Karşıyaka Belediye Başkanı olduğum zaman örgütümüzle ilişkim ortadadır. Sadece zamana ihtiyacım var ve ben geçmişte ne olduysa üzerine bir sünger çektim sadece iktidar için çalışan yoldaşlar istiyorum. Umarım kurulumuz hepimize hayırlı olur. Yarın bir gün partimizi iktidar yapacağınıza yürekten inanıyorum.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.