CHP'li meclis üyeleri toplantıya katılmadı: Meclis divan üyeliklerini AK Parti meclis üyeleri üstlendi!

Konak Belediye Ekim ayı meclis toplantısında 15 CHP meclis üyesi katılmadı. Bunun üzerine AK Parti meclis üyeleri divan üyeliklerini üstlendi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 21:00
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li meclis üyeleri toplantıya katılmadı: Meclis divan üyeliklerini AK Parti meclis üyeleri üstlendi!

Konak Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısında 15 CHP meclis üyesi toplantıya katılmadı. Bunun üzerine meclis divan üyeliklerini AK Parti meclis üyeleri üstlendi. AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, "Bu meclis üyelerinin Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu'yu yönetim tarzından dolayı protesto ettiklerini basından öğreniyoruz. Onların iç işlerine karışmayız, yorum yapmayız. Ancak biz de atanan bürokratlardan yönetim tarzına kadar birçok eleştiride bulunmuştuk. Gelinen noktada Konak'ı getirdikleri durum ortada. Biz AK Parti grubu olarak sorumlu davranmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başdaş, daima yapıcı bir muhalefet yürüttüklerini ifade ederek, "Konak halkı hiç merak etmesin. Konak'ı meclissiz bırakmayacağız. Hizmetin aksamaması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Konak Belediye Başkanı ve yönetimini de sorumlu davranmaya çağırıyoruz" sözlerine yer verdi.

Başdaş, halkın oylarıyla seçilmiş belediye meclisinin aktif kalması için gerekeni yapacaklarını kaydederek, "Onların iç kavgaları bizim gündemimizde yok. Bizler, onların yapmadığı hizmeti Konak halkına duyduğumuz sorumluluk gereği biz yerine getireceğiz. Konak hizmetsiz kalmayacak. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bu iddialar karşısında nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Başkan Başdaş açıklamasını şu ifadelerde sonlandırdı: “ Meclis üyeleri adına yapılan açıklamayı hayretler içerisinde okudum. Konak Belediyesini İstanbullular yönetmesin diyor. Çok ağır iddialar var. Belediye şirketinin arpalığa dönüştüğü yönünde bir beyan var akla zarar. Sayın Başkana buradan sormak istiyorum. Bu listeyi kim yazdı? Bu iddialar karşısında nasıl bir yol izleyeceksiniz? Sizin millete karşı bir sorumluluğunuz var. Burada belediyeyi zarara uğratan bir durum var ise belediye başkanı ve tüm meclis üyeleri ortak sorumluluk taşır. Hadi seçmenin verdiği yetkinin önemini anlamadığınızı anladık ancak bulunduğunuz makamın hukuki sorumluluğunu da bilmiyorsanız sözün bittiği yerdeyiz! Milletimiz adına her iddianın yakın takipçisi olacağız.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.