CHP liderinden İzmir’de net mesaj: İki seneye iktidarız

İzmir’de 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında konuşma yapan CHP Lideri Özgür Özel, en geç iki sene içinde iktidar olacaklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 21:55
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
CHP liderinden İzmir’de net mesaj: İki seneye iktidarız

Muhabir - Berkay Erden / İzmir’in ve Türkiye’nin en tanınmış fuarı, İzmir Enternasyonal Fuarı bugün yapılan açılış töreni ile kapılarını 93’üncü kez ziyaretçilere açtı. Bu yıl teknoloji temasını benimseyen fuar için yapılan açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel katılım gösterdi. Özgür Özel açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada Özel, “Protokolü selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu köklü organizasyonun açılışına gelmiş bulunuyoruz. Burada 28 ilçe belediye başkanının Sayın Tugay’a eşlik ediyor olması benim için bir mutluluktur” dedi.

İzmir seçim galibiyeti bekliyordu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir’in ve tüm Türkiye’nin kendilerinden seçim galibiyeti beklediğini dile getiren Özel, “Travmasının en yüksek hisseden kent İzmir’dir. İzmir Gazi Mustafa Kemal’in partisinin tekrar iktidar olmasını bekliyordu. Sürecin öncesinde sonrasında yaşananlar geride kaldı ama geçen sene yazın İzmir’de gençlerin gözünün feri sönmüştü kimse başını yerden kaldıramıyor ve birbirlerine umutla konuşamıyordu. Biz CHP’de neredeyse çocuk yaşta siyaset yapmaya başlamış ve pek çok görev yapmış kadrolar olarak dedik ki CHP değişirse Türkiye değişir. O ateşin yakıldığı ilk günlerde sayımız azdı ancak gün geçtikçe CHP’de yaşana değişimin Türkiye’ye iyi geleceğine inanan ilk kent İzmir oldu. Bunu takip eden Şehirler arasında memleketim Manisa da vardı ama insan hangisine melektim diyeceğini şaşırıyor” şeklinde konuştu.

Karamsarlığa yer yok

 Giriştikleri mücadelede başlangıçta kendilerine inanmayanların olduğunu dile getiren Özgür Özel, “Yerel seçimlerde tüm adaylar önemli seçimin kendisine nasıl baktığınız çok önemli. Bu seçimde çok sayıda kadın adayla ve gençlerle çıkmalıydık. Bunun yanında bir büyük başarı elde etmek lazımdı. Karamsarlar vardı, hepsine kulağımızı tıkadık çünkü karamsarlık bu kente de ülkeye de CHP ‘yede yakışmazdı” ifadelerinde bulundu.

Anketlere yapay zeka desteği

İzmir fuarının bu yılki temasının teknoloji olmasını çok doğru bulduğunu belirten Özel, kendilerinin de anketlerde yapay zekadan destek aldıklarını belirtip, “”Gelirken fuarın geçmişini düşünüyordum. Bu fuar inovasyon ve ARGE için çok önemli bir temel yarattı. Ben bu fuarda ABD ve Rusya’nın teknoloji savaşlarına şahitlik yapmış bir çocuğum. Bir sene Rusya kozmonot kıyafeti getirirdi bir sene ABD aydan taş getirirdi burada yarışırlardı. İzmir geçmişte yaptığını bugün yapacak olsa dünyanın en önemli bir alan haline gelir bence gelmelidir bence bu vizyon vardır. Temanın teknoloji olarak belirlenmesini doğru buluyorum. Baştan sona her şeyi ölçmeliyiz beklentileri memnunu niyetleri ölçmeliyiz. Busene parti bütçemizin 6’da 1’ini ayırdık ölçme değerlendirmeye. 255 bin anket ile sahada takip yaptık. Bir şartname hazırladık dedik ki anketleri biz hazırlamıyoruz. Şartname hazırladık buna uyan her firma ile çalışacağız 6 firma ile çalıştık. Yapay zeka denetimini sadece 6 firma karşıladı” şeklinde cümleler kullandı.

Cemil Tugay bu takıma kaptanlık yapacak

İzmir’de oldukça genç bir yönetim kadrosu olduğunu dile getiren Özel, konuşmasında bu genç kadronun başında Cemil Tugay’ın olduğunu söyleyerek; “Benim karşımda bu zafere inanmış İzmir’de gösterdiğimiz 31 aydan 29’u  yani kazanmış belediye başkanları oturuyor. İzmir gibi kentte Cumhuriyet tarihi boyunca 6  kadın belediye başkanı seçilmişti biz 8 kadın başkan seçtirdik. Belediye başkan genç olur mu diyorlardı 14 aday gösterdik. Yanarım sadece yanarım Aliağa’da Çağatay’a yanarım. 14 adaydan 13 tanesini seçtirdik. Cemil Tugay’ın bu takıma kaptanlık yapacağına dair inancımı da iletmek istiyorum. İzmir seçmeni notu en kıt seçmen en iyisini o verir en zor günde o sahip çıkar ve haklı olarak en iyisini ister” dedi.

Dilruba’dan ziyaret

Verdiği sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba’ya sözü getiren Genel Başkan, “Ben aramızda olan birini anmak istiyorum. İzmir’de bir mikrofona kardeşimiz bir söz söyledi. Onu dün ziyaret ettik ben cezaevine gidip kapının önüne çıkıp esip gürlemek yerine Dilruba’yı ziyarete ettim dedim Dilruba sen buradan çıkacaksın sen bize misafir olacaksın sağ olsun 21 saat geçmeden iade-i ziyarette bulundu” diye konuştu.

İki seneye iktidarız

Konuşmasının sonunda CHP’nin iktidara yürüdüğünden bahseden Özel konuşmasını şu sözler ile noktaladı; “Biz özgürlüklerin partisiyiz. Biz Türkiye’nin patisiyiz. Türkiye’nin kurucu partisi olduğumuz gibi Türkiye’nin yarınlarının güvencesi de Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizlerin üstünde. Partimizin değerlerini ve gerçek Atatükçülüğü kenara bırakmadan yaptığınız bütün katkılar için teşekkür ediyorum. Geçen yaz bana ilk kez, ilk siz inandınız için teşekkür ediyorum. Geçen yazdan çok ayrı bir noktadayız bundan sonraki yaz çok daha iyi olacak. Ondan sonraki yaz ise iktidarda olacağız. Elbette vardır dertlerimiz her derdimiz vardır çaresi o da Cumhuriyet Halk Partisi. Bu kenti bugünlere taşırken hepinize teşekkür ediyorum geçen yazdan daha iyi noktadayız ancak gerçek yaz bundan daha iyi olacak hepinizi selamlıyorum hepinize teşekkür ediyorum sizleri seviyorum.”

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.