CHP'nin Kadın yürüyüşü başladı: Gözleriniz kör, diliniz lal!

CHP İzmir Kadın Kolları’nın başlattığı ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ programında konuşan Kurun, “Bugün burada, bizi boğmaya çalışan karanlık zihniyete meydan okumak için toplandık. Tüm canlıların yaşam hakkını savunmak, karanlığa karşı öfkemizi ve aydınlık yarınlara olan umudumuzu haykırmak için buradayız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 21:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP'nin Kadın yürüyüşü başladı: Gözleriniz kör, diliniz lal!

SEMİ TEKTAŞ/ Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve dur demek için Selçuk’tan başlattığı ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ konulu yürüyüşü bugün saat 18.00'da başladı. CHP İzmir İl Kadın Kollarının başlattığı yürüyüşe İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun’un yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve çok sayıda kadın partili de destek verdi.

Kurun’un yaptığı basın açıklamasının satırbaşları şöyle;

“Bugün burada, bizi boğmaya çalışan karanlık zihniyete meydan okumak için toplandık. Tüm canlıların yaşam hakkını savunmak, karanlığa karşı öfkemizi ve aydınlık yarınlara olan umudumuzu haykırmak için buradayız. Tüm farklılıklarımıza rağmen bizi bir araya getiren umudumuzdur. Bu umudumuzun direnişi yarınlara miras kalacaktır. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarları ve tecavüzler, geleneksel ön kabuller ve devletin duyarsızlığı ile her geçen gün daha da artmaktadır. Karanlık zihniyetli iktidarın, ‘bir kereden bir şey olmaz, çocuğun rızası vardı, gece o saatte sokakta ne işi vardı’ bakış açısı ve cezasızlık politikaları sonucu, eski eşi Fedai Varan tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut… Ayrılmak istediği sevgilisi Muhammet Gürsoy tarafından öldürülen Merve Kotan… Tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülerek yakılan Özgecan… Cem Gariboğlu tarafından öldürüldükten sonra bedeni parçalanarak bir çöp konteynırına atılan Münevver Karabulut... Tecavüz edildikten sonra öldürülen ve bir plazanın 20. Katından atılarak intihar süsü verilmeye çalışılan Şule Çet... Ayşenurlar... İkballer... Nice kadınlarımız... Çocuklarımız... Hayattan koparılıp yitip gitmiştir. Daha dün büyükşehir belediye meclisinde AK Parti’li meclis üyesi Latif Aydemir’in, kan donduran “Öldüren kadar ölen de suçludur” ifadesi mevcut karanlık zihniyetli iktidarın kadın ve çocuk cinayetlerine bakış açısını gözler önüne sermektedir. Tüm canlıların yaşam hakkı için vicdanlarınız bu kadar mı kara, hiç mi elinizi yüreğinize koyup acıyı hissetmiyor, anlamayı düşünmüyorsunuz? Bu kadar mı çığlıklara kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, diliniz lal? 2024 yılının ilk 9 ayında 315 kadın arkadaşımız caydırıcı cezaların olmayışı, adalet terazisinin kayması ve hukuki keyfiyetçilik sonucunda erkekler tarafından katledilmiş, hayattan koparılmıştır. 6284 derhal etkin uygulanmalı, İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girmelidir. Nefes alamaz olduk, artık yeter! Hep birlikte karanlığa karşı yürüyecek, sesimizi yükseltecek, umutlarımızı büyüteceğiz. Biz, biz olduğumuz sürece karanlıklar yıkılacak, geleceğe aydınlık yarınlar bırakacağız. İl Kadın Kolları olarak başlattığımız “Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor” yürüyüşümüzde, umut direnişimizde bizlerle olan, yürüyüşümüze güç veren herkese teşekkür ediyorum.

Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün zulüm biter

Menekşeler de açılır üstümüzde leylaklar da güler

Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler…”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.