Çiğli’de 9 Eylül coşkuyla kutlanacak

Çiğli Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla çeşitli etkinliklerle, vatandaşları bir araya getirecek

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:52
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Çiğli’de 9 Eylül coşkuyla kutlanacak

Muhabir- Merve Ağrıç/ Yunanlılar 15 Mayıs’ta İzmir’ girerek İzmir’i işgal altına almışlardı. Ancak yaklaşık 3 buçuk sene sonra bu işgal son buldu. 15 Mayıs Yunanlıların anavatana saldırdığı kara günün yıl dönümü iken; 9 Eylül ise Türk ordusunun ilk hedefe vardığı ve vatanın kurtulduğu günün yıl dönümü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda İzmir Çiğli Belediyesi, 9 Eylül’ü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerle, kurtuluşun 102’nci yılı coşkuyla anacak.

BU COŞKU BİZİM; GURURLA KUTLAYALIM

Etkinlikler ilk olarak pazartesi günü saat 20.30’da Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından saat 21.00’da Kaymakamlığın karşısındaki Büyük Park’ta Tepecik Senfoni Orkestrası ile konser düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında tüm Çiğli halkı bir araya gelecek ve 9 Eylül’ün coşkusunu beraber yaşayacak. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Bu coşku bizim; gururla kutlayalım.  Güzel İzmir’imizin kurtuluşunun 102’nci yılı coşkusunu hep birlikte yaşamak için 9 Eylül’de buluşalım” ifadelerini kullanarak vatandaşları etkinliğe davet etti.

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.