Çiğli’de AK Partili üyeler Meclisi terk etti

Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştiren Çiğli’de CHP’li üyenin Selahattin Demirtaş’ın adını meclise taşıması üzerine AK Partili meclis üyeleri meclisi terk etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 18:53
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Çiğli’de AK Partili üyeler Meclisi terk etti

Muhabir-Berkay Erden / Çiğli Belediye Meclisi Eylül Ayı Meclisi’nin birinci oturumunda Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olunması, gelir ve gider bütçesinin revize edilmesi ve stratejik planın görüşülmesi gibi önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Belediye Başkanı onur Emrah Yıldız’ın açılış konuşması ile başlayan eylül ayı birinci oturumunda konuşmasına 30 Ağustos’u anarak başladı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meclis Üyesi Bülent Bingöl’ün 330 hektarlık ova alanının durumu hakkında verdiği önerge üzerine Ak Parti Meclis Üyesi Sezsin Özgen söz alarak imar planları hakkında yeterince inceleme yapamadıklarını dile getirdi. Özgen,” 30 Ağustos ve 9 eylülü kutlayarak başladığı konuşmasında imar planındaki alışkanlık kırılsın istiyoruz biz hazırlıklı şekilde gelelim istiyoruz sadece önerge olunca ekini inceleyemeyince çalışma yapamıyoruz. Önergenin eklerle birlikte gündeme alınmasını istiyoruz” dedi.
Konuya açıklık getirmek için konuşan Başkan Yıldız komisyonda detaylı bilgi verileceğini belirterek; “Ova kesiminde 330 hektarlık alanda devam eden 2 davadan biri sonuçlandı mahkeme başkanını ziyaret ettik. Dalan ailesinin ve şehir plancılarının açtığı davada bilir kişiler aynı. Biz bu kararı kısmi iptale dönüştürürken Çiğli’nin menfaatini düşünerek çok hızlı bir eylem planı oluşturduk. Acil eylem planı kapsamında olduğu için hızlıca gündeme aldık komisyonda teknik bilgilendirme yapacağız. Çalışmalar aşamasında hem ben hem de bürokratlar mahkemeden karar gelmeden bir plan yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Çiğli’ye olimpik havuz ve ekoloji koridoru geliyor


Gelir ve gider revizyonu ile stratejik plan maddelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edildiği mecliste dilek ve temenni bölümüne geçildi. Bu bölümde bir konuşma yapan Başkan Yıldız, “Dilek ve temenni çok kısa bir şeyler söylemek istiyorum başkan süre içerişinde fiziki eylem planını açıklamak üzere toplantı yapacağız önce meclisi bilgilendireceğiz bir olimpik havuz ve ekoloji koridoru yapacağız. Bu konuda cemil tugay ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Açtığımız yeni yollar ve yolların tadilatı, sosyal projelerde büyükşehirim katkısı çok değerli. Sonra Evka 5 ve Egekent’in ana yollarına müdahale edeceğiz.” diyerek Çiğli halkına müjdeyi verdi.

CHP grubundan eğitim eleştirisi: Devlet okulları özel okula dönüştü


Dilek ve temenni bölümünde Başkan Yıldız’dan sonra söz alan CHP’li Bülent Bingöl eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle eğitim sistemindeki kusurları gündeme getirdi. Bülent Bingöl’ün konuşmasını okuyan CHP Meclis Üyesi Gökhan Acar eğitimin bilerek niteliksiz hale getirildiğini söyleyerek; “Okul öncesi birinci sınıf öğrencilerimiz için bugün ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki eğitim sisteminin geldiği durum istekleri karşılamaya yeterli değil. Bilimsel dayanağı olmayan uzmanların karşı çıktığı eğitim modeline karşı CHP bunun durdurulması için danıştaya dava açtı. Bir an önce eski programa dönüleceğini umuyoruz. Amaç öğretmenlik mesleğini, yüceltmek değil diplomalarını çalmaktır. Bu yıl atama yapılmadan okullar açılıyor. Bu öğrencileri de mağdur ediyor. Okulların durumu da içler acısı bir öğün verilemediği gibi bir bardak içme suyu da sağlanmamaktadır.
Devlet okulları ailelerden alınan katkı payları ile ayakta duran özel okullara dönüşmüştür. Neredeyse tüm masraflarda özelleştirme vardır. Nitelikli eğitim bir hak yerine ailelerin imkanlarınca erişebilen bir hale gelmiştir. Atanamayan öğretmen sorunu özel okullara çalışan yaratmak için bilerek yapılmıştır. Laik ve nitelikli eğitim isteyen veliler çareyi özel okulda bulmuştur. Mesleki ve teknik eğitim kurumları dezavantajlı öğrencilerin tercihi haline gelmiştir. MESEM programı kapsamında 2024 yılında 9 çocuk iş cinayetine kurban gitmiştir. Diyanet işlerinin eğitim ve öğretimin içine alınmasıyla eğitim dinselleştirilmiştir. Okul öncesinden yüksek öğretime kadar eğitimin niteliği bilerek düşürülmüştür. Belediyemizde yapacağımız işler ikrarımızda yapacağımızın habercisidir” şeklinde konuşmasını tamamladı.

AK Parti’den tepki: Arkadaşımıza da metne de saygı duymuyorum


CHP grubunun okuduğu metne AK Parti sıraları sert tepki gösterdi. Cevap vermek için söz alan AK Partili Özgür Kaner konunun genel siyaset olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Arkadaşımıza saygı duymuyorum metne de saygı duymuyorum. Biz Çiğli için buradayız genel siyaset yapmak isteyen milletvekili olabilir. TBMM’de yapılacak bir konuşmanın burada yapılmasının bize ne faydası var. Hadi metni kabul edelim ne yapacağız hadi okulları değiştirelim. Arkadaşımızın herhalde çiğli ile bir kaygısı yok okulları gündeme getiriyor. Herkes ne dediğimizi analdı daha fazla kabalaşmak istemiyoruz. Tekrarı olursa Çiğli Halkından özür dileyerek meclisi terk ederiz. Bu konuları vekiller tartışır bir karar alınır biz uyarız. İlk ve son olmasını arzu ediyoruz. Genel siyasete girme arzumuz yok” dedi.
Cevap hakkını kullanan CHP’li Bülent Bingöl, “bugün eğitim öğretimin açılış günü bu yüzden gördüğümüz eksiklikleri söylemek istedik. Bu yüzden böyle bir yazı kaleme alındı. Bugün okulda çocukların su parası yok. Konuyu uzatmak istemiyorum arkadaşlarımızı incitmek istemedik” ifadelerini kullanınca Özgür Kaner, “Genel merkezden gelen faksın bize ne faydası var” diyerek tepki gösterdi.

AK Partililer Demirtaş’ı duyunca salonu terk etti


Dilek ve Temenni bölümünde söz alan diğer isim CHP’li Alev Koç oldu. Adli tatilin bitmesi nedeniyle hukuk üzerine bir konuşma yapan Alev Koç’un bazı sözleri AK Partili üyelerin meclisi terk etmesine neden oldu. Sözlerine yeni adli yılın ilk günü olduğunu belirterek başlayan Koç, “Bir vatandaş olarak konuşmak isterim, bugün adli yılın il günü bu vesile ile hukukun üstünlüğünün sağlandığı anayasanın tanındığı korunduğu uygulandığı bir yıl olmasını diliyorum. Hak ihlali kararı verilen isimler var Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Selahattin Demirtaş ve bunun gibi bir çok aydın tutukluluğunun kaldırılmasını ümit ediyorum” cümleleriyle birlikte AK Partili üyeler meclisi terk etti. Başkan Yıldız kalan üyeler Çarşamba günü saat 18:00’da ikinci oturumun yapılmasını kararlaştırarak oturumu  sonlandırdı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.