Çiğli’de Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Çiğli Belediyesi, bu yıl da 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Hareketlilik Haftası'nı zengin bir programla kutlayacak. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, "Çiğli Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, sağlıklı ve çevre dostu bir şehir hedefimiz doğrultusunda bu önemli etkinliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:40
Kaynak: BÜLTEN
Çiğli’de Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Her sene Eylül ayında düzenlenen sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Çiğli’de başlıyor. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2024 yılı teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olacak. Bu kapsamda ‘Trafiksiz Gün Etkinliği’ düzenlenecek, böylece halkın şehir içi dolaşımı desteklenecek. 16-20 Eylül tarihleri arasında ise lçe genelinde kurulacak olan bisiklet tamir istasyonları ile Çiğlililer, spor ve hareket ile iç içe olmaya teşvik edilecek.

Bisiklet tamir istasyonu vatandaşlara hizmet verecek

Hafta boyunca sürecek etkinlikler süresince bisiklet eğitimleri ve bisiklet tamir istasyonu vatandaşlara hizmet verecek. Bu akşam resmi açılış Atatürk Spor Salonu’nda saat 20.00’da kursiyerler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşecek olan zumba etkinliği ile başlayacak. 18 Eylül Çarşamba günü (yarın) ise sabah 07.30’da Sasalı Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşü gerçekleşecek. Katılmak isteyen doğaseverler için Atatürk Spor Salonu önünden servis kaldırılacak. 20 Eylül Cuma günü tüm gün boyunca Kaklıç Mahallesi 10324 Sokak trafiğe kapatılarak ‘Trafiksiz Gün Etkinliği’ düzenlenecek. Aynı gün 14.30 ve 16.00 arasında çocuklar için minyatür kale futbol maçı, halat çekme yarışması, scooter yarışı, bisiklet yarışı ve survivor parkuru düzenlenecek. Çocuklar festival havasında zaman geçirecek.

"Çiğli için adım atalım"

Avrupa Hareketlilik Haftası'nı büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladıklarını belirten Başkan Yıldız, “Çiğli Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, sağlıklı ve çevre dostu bir şehir yaratma hedefimiz doğrultusunda bu önemli etkinliğe katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ teması ve ‘Şehri Beraber Yaşayalım’ sloganıyla, sizleri şehrimizin güzelliklerini yürüyerek veya bisikletle keşfetmeye davet ediyorum. Hareketliliğin, yalnızca fiziksel sağlığımıza değil, ruhsal ve sosyal sağlığımıza da olumlu etkileri olduğunu unutmamalıyız. Daha az araç kullanımı, temiz hava ve azalan gürültü kirliliği, yaşam kalitemizi artıracaktır. Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Hep birlikte daha sağlıklı, temiz ve yaşanabilir bir Çiğli için adım atalım” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.