Çiğli'de çöp yığınları oluştu

“Çiğli’nin kaderi bu olmamalı. İlçemiz adı çöple anılmamalı” ifadesini kullanarak Çiğli’de yaşanan çöp sorunu ile ilgili açıklama yapan MHP’nin Çiğli Belediye Meclis Üyesi Aşur Eren Kaya, “Bizler yerel yöneticiyiz. Hemşehrilerimiz bizlere yerel sorunların çözümü ve şehir hayatını güzelleştirmemiz için yetki verdi. Bu asil bir görev. Elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Büyükşehir Belediyesi Çiğli’yi çöp merkezi, ilçe Belediyemiz de çöp şehri yapmak için sözleşmiş olmalı. Bu Çiğlili hemşehrilerimize reva değil.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:02
Kaynak: BÜLTEN
Çiğli'de çöp yığınları oluştu

Geçen hafta sonu Çiğli’deki 26 mahalle muhtarı ile beraber Çiğli halkının düzenlediği Harmandalı Çöp Tesisi’ne karşı yapılan eylemlerden sonra şimdi de ilçede çöplerin toplanmaması büyük tepkilere sebep oldu. Çöplerin sokaklarda yığılması birçok hastalığa, sokak hayvanları tarafından dağıtılmasına ve haşerelerin artmasına neden olacağına dikkat çeken MHP’nin Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Aşur Eren Kaya, “Bu yüzyılda İzmir’in en gözde ilçesinin kaderi bu olmamalı, Çiğli’nin adı çöple anılmamalı. İlçemizi 25 yıldır yöneten CHP Zihniyeti ve politika gelenekleri artık iflas etmiştir. Çiğli görevden kaçanların makam işgal edeceği bir ilçe değil, insanlarına hizmetkâr olan yerel yöneticilerin şehridir.”  dedi.

Çiğliye kurulan CHP kumpasını bozacağız

‘’Çiğli’nin ve hemşehrilerimizin düşürüldüğü bu durum tek kelimeyle kumpastır. Çiğli’ye hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesi kumpas kurmuştur. Çiğlili hemşehrlerimize bunu anlatacağız. İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’e ve İl Başkanlığımıza sorumluluklarım gereği anlık bilgi veriyor, talimatlarıyla hareket ediyoruz. İlçe Teşkilatımız tüm kadrolarıyla teyakkuzda. Çiğliye kurulan CHP kumpasını bozacağız. Halkımıza iflas etmiş bu belediyeciliği gece gündüz demeden anlatacağız.”

Çiğli adına yüzyılın ayıbıdır

Belediyeciliğin temel vazifesinin halk sağlığı ve huzuru olduğunu da ifade eden MHP’li Kaya, “En temel vazifeleri yerine getiremeyen bir belediyecilik anlayışı Çiğli'ye ne verebilir, bugüne kadar ne verdi? Halkımız bu dertlerle bu yüzyılda hala mücadele ediyor. Bu Çiğli adına yüzyılın ayıbıdır. Bu ayıbı Cumhur İttifakı ile MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışıyla ortadan kaldıracağız.’’

Bu enkaz CHP enkazıdır

‘’Sayın Belediye Başkanımızın sessizliği de bizi son derece düşündürüyor. Çok zor durumda olduğunu “enkaz” devraldığını biliyoruz. Ama bu enkaz CHP enkazıdır, bu enkaz CHP politikalarının sonucudur. Hiçbir şey yapamıyorsa çıkıp alenen ifade etsin Kendisinden önceki belediye başkanlarının başarısızlığını, borç yükü ile belediyeyi baş başa bıraktıklarını söylesin.  Sorunlara biz Çiğlililer hep birlikte olursak çare oluruz. MHP’nin Üretken Belediyeciliği bu birliği ve çözümleri hizmete dönüştüren bir belediyecilik anlayışıdır. Bizler yerel yöneticiyiz. Hemşehrilerimiz bizlere yerel sorunların çözümü ve şehir hayatını güzelleştirmemiz için yetki verdi. Bu asil bir görev. Elimiz kolumuz bağlı oturamayız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.