Çiğli'den kadınlara özel doğal sirke yapımı atölyesi

Çiğli Belediyesi, kadınların kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla Sirke Atölyesi düzenledi. Çiğlili kadınlar, doğal sirke yapımının tekniklerini öğrenirken keyifli bir gün geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 16:11
Kaynak: İHA
Çiğli'den kadınlara özel doğal sirke yapımı atölyesi

Kadınları sosyoekonomik açıdan desteklemeyi sürdüren Çiğli Belediyesi, son olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen Sirke Atölyesi'nde, doğal ve sağlıklı sirke yapımının detayları katılımcılara aktarıldı. Katılımcılar, sirke yapımında kullanılan malzemelerden fermantasyon sürecine kadar tüm aşamaları uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Atölyede ayrıca, sirkenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ve kullanım alanları hakkında da bilgi verildi.

Atölyede yaptıkları elma sirkeleri hediye edildi

Etkinliğe katılan kadınlar, kendi evlerinde doğal sirke yapmanın keyfini yaşamanın yanı sıra, kadınlara yönelik düzenlenen atölyelere öncülük ettiği için Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a teşekkür ettiler. Eğitim sonunda katılımcılara, atölyede yaptıkları elma sirkeleri hediye edildi.

Çevreye duyarlı bir üretim modeli oluşturmayı amaçlıyoruz

Organik beslenmenin insan sağlığı açısından önemine vurgu yapan Başkan Onur Emrah Yıldız, “Günümüzde tükettiğimiz ürünlerin çocukluğumuzdaki kadar doğal ve sağlıklı olmadığını üzülerek görmekteyiz. Çiğli Belediyesi olarak, düzenlediğimiz atölyelerle doğal ürün tüketimini teşvik ediyoruz. Son olarak, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve sağlığımız için oldukça faydalı olan doğal sirke yapımına yönelik bir atölye düzenledik. Kadınların gösterdiği ilgi bizleri memnun etti. Bu atölye sayesinde, kadınlar öğrendikleri tekniklerle evlerinde doğal sirke üretebilecek ve bu sirkeleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler. Ayrıca, atık meyve ve sebzelerin değerlendirilmesiyle israfın önüne geçmeyi ve çevreye duyarlı bir üretim modeli oluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.