Çiğli’nin uçuruma açılan yolları

Çiğli Atatürk Mahallesi’ndeki bazı site sakinleri her gün evlerine arabayla giderken büyük riske giriyor. Yarım bırakılmış ve herhangi bir aydınlatması veya uyarı levhası bulunmayan yolların sonu uçuruma uzanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 08:38
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Çiğli’nin uçuruma açılan yolları

Muhabir-Berkay Erden / Türkiye’de moda olan yarım bırakılan ve gerekli önlemlerin alınmadığı projelerin bir tanesi de Çiğli’de yaşanıyor. Atatürk Mahallesi 8930/4 sokak, 8930/3 sokak ve 8930/1 sokak üzerinde bulunan bazı sitelerin sakinleri yarım bırakılan yol projeleri nedeniyle her gün büyük risk altına giriyor. Tamamlanmayan ve birbiriyle birleşmeyen yolların ucu uçuruma açılırken; bölgede yeterli aydınlatma ve gerekli levhalar veya beton bariyerler bulunmuyor.

Mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğu yollar hakkında sorunlu bölgenin ortasındaki bir sitenin yöneticisi olan Figen Pesen, daha önce bu yolun sonundan bir arabanın çekici yardımıyla kurtarıldığını söyleyerek, “İleri Konutları ve Efecity Sitesi olarak ulaşım sorunlarımız var. Site çevresinde yarım bırakılmış bir yolumuz mevcut. Tamamlanırsa 2-3 sitenin ulaşımını rahatlatacak bir yol bu. Ama şu an yarım kalmış bir yol bu her iki taraftan da yarıya kadar gelinmiş ve iki yol birleşmemiş bir durumda. Hayati tehlikesi olan bir yer burası uçuruma bakıyor. Hatta benim gözümün önünde 3-4 tane araç buraya girdi. 2-3 tanesi kendi imkânlarıyla çıkmayı başardı ancak 1 tanesi de çekici araç yardımıyla çıkarılabildi” şeklinde konuştu.

çiğli

Uçuruma açılan yollar için hiçbir güvenlik önlemi alınmamış

Google haritalarda da 2 yıl önce yarım bırakıldığı görünen yolları kullanan vatandaşların özellikle geceleri tehlikeye girdiğini söyleyen Yönetici Pesen, yeterli aydınlatma ve güvenlik önlemi olmadığını dile getirerek, “Yolun üzerinde ve hatta genel olarak çevremizde aydınlatma olmadığı için özellikle gece gelen araçlar yolun devamı varmış sanarak uçurumdan aşağı inme tehlikesi ile burun buruna geliyorlar. Biz 2 yıldır belediyeye baskı yapıyoruz bu yolun yapılmasıyla ilgili ancak gerek ödenek olmadığı gerek siteye mevcut ulaşım varsa ikincisine gerek olmadığı şeklinde cevaplar aldık fakat burada hayati risk görüyoruz biz. Dediğim gibi arabalar ve motorlar sıkıntı yaşıyor. Motorların sayısını bilmiyorum, yol var sanıp aşağı inen kuryelerin sayısını bilmiyorum. Henüz kimsenin canına bir şey olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Burada ne bir bariyer var ne bir ışıklandırma var. Hem alt yol hem yan yol bu yüzden risk taşıyor” ifadelerini kullandı.

çiğli

Proje var; ödenek ve niyet yok

Yollardaki bu tehlikeyi bir süredir belediyeye bildirdiklerini söyleyen Figen Pesen, konuşmasının sonunda yolların tamamlanmasıyla birçok sorunun önüne geçileceğini belirterek şu ifadeleri aktardı: “Belediyede gördüğüm projelerde aslında burada belediyenin istinat duvarlarıyla güçlendirme yapması projelerde yer alıyor. Fakat bu konuda herhangi bir çalışma şimdiye dek olmadı. Buranın heyelan bölgesi olduğu biliniyor hatta Anka Koru Sitesi’nin önündeki caddede baklava şeklinde çatlamalar var eğer bu çevredeki yollar istinat duvarı güçlendirmesiyle birlikte yapılırsa bölgedeki bu riskin de ortadan kalkacağına inanıyoruz. Biz site olarak sitemizin yanına elektrikli araç kullanımını özendirmek ve gelir elde etmek amacıyla bir elektrikli araç şarj istasyonu kurduk fakat bu yolun mevcut durumu nedeniyle oraya elektrikli araçların giriş çıkışı zor oluyor. Bir an önce bu yolun yapılmasını ve hizmete açılmasını istiyoruz.”

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.