Cinayetten ömür boyu hapse mahkumdu ama 2 kişiyi daha öldürdü!

İzmir'de 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaralayan zanlının 20 sene önce de cinayet işlediği ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 14:48
Kaynak: İHA
Cinayetten ömür boyu hapse mahkumdu ama 2 kişiyi daha öldürdü!

İzmir'in Torbalı ilçesinde taksi şoförünü öldürüp gasbettikten sonra bir market çalışanını yaralayan ve ardından Karabağlar ilçesinde bir kişiyi öldüren zanlının, yakın zamanlarda 2 kişiyi daha yaraladığı, 20 sene önce işlediği cinayetten ise ömür boyu hapis cezası olduğu ancak tahliye edildiği ortaya çıktı. 

VURDUĞU TAKSİCİYİ CEZAEVİNDEN TANIYORMUŞ 

İzmir'in Torbalı Ayrancılar Mahallesi'nde, bir süre önce beraber cezaevinde kaldığı Arif Karabacak'ın kullandığı 35 AP 582 plakalı taksiye binen Bülent Şengün (37), yanında bulunan tabancasıyla taksici Karabacak'ı bir tarlada gasbettikten sonra ensesinden vurdu. Ardından 35 AP 6716 plakalı başka bir hafif ticari aracı gasbeden zanlı bir markete girerek marketi de soymaya çalıştı. Kendisine direnen market çalışanı 16 yaşındaki İlayda Algar'ı tabancayla vuran zanlı gasbettiği hafif ticari araçla kaçtı. Daha sonra İzmir'in Karabağlar ilçesine giden zanlı, bir ATM'den para çeken Engin K.'yı da gasbederek tabancayla vurdu. Gümüldür istikametine doğru araçla kaçtığı öğrenilen Bülent Şengün, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Bülent Şengün'ün üzerinde arama yapılan aramada, uyuşturucu hap ele geçirildi ve olayları gerçekleştirdiği sırada uyuşturucu madde etkisi altında olduğu tespit edildi. 

ÖMÜR BOYU HAPSE MAHKUMDU

Bülent Şengün'ün 27 Ağustos günü de Torbalı'da bir akaryakıt istasyonunda pompacının 10 bin TL’sini darp ederek gasp ettiği öğrenildi. Zanlının cinayteleri işledikten sonra ise Gaziemir'de bulunan Optimum Alışveriş Merkezi'nde bir vatandaşı daha darp ederek parasını gasp ettiği belirlendi. Bülent Şengün'ün gasbettiği Arif Karabacak ile ATM'den para çeken Engin K.'nın yaşamını yitirdiği, market çalışanı İlayda Algar'ın ise durumunun ağır olduğu bilgisi edinildi. 

Bülent Şengün'ün 2004 yılında arkadaşı İ.D. ile birlikte Torbalı’nın tanınmış simalarından Salih Şahin’i parası için öldürdüğü ve bu suçtan ömür boyu hapse mahkum edildiği de ortaya çıktı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.