Dere yataklarından 150 bin ton atık malzeme temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimiyle birlikte şiddetli yağışların su baskınlarına yol açmaması için kent genelinde önlemlerini artırdı. İZSU ekipleri, kışa hazırlık çalışmaları çerçevesinde dere yataklarından 150 bin ton atık malzeme temizledi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 10:23
Kaynak: BÜLTEN
Dere yataklarından 150 bin ton atık malzeme temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kış aylarında meydana gelebilecek su baskınları ve diğer olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla dere yataklarındaki temizlik çalışmalarını hızlandırdı. 30 ilçede gerçekleştirilen bu çalışmalarla dereler kapsamlı bir şekilde temizlendi. Ağustos ayında Yamanlar bölgesinde yaşanan orman yangını sonucu zarar gören binlerce metrekarelik alanın bulunduğu Kuzey Bölgesi'ndeki temizlik işlemlerini tamamlayan ekipler, kış hazırlıkları çerçevesinde 150 bin ton atık malzemeyi dere yatağından çıkardı.

İzmirlilerin içi rahat olsun

Narlıdere’deki Ali Onbaşı Deresi’nde çalışmalarını sürdüren İZSU Merkez Bölgeler Müdürlüğü Dereler Ustası Hakan Çetinkaya, “Çalışmalarımız dört mevsim devam ediyor. Ancak yaz aylarında Yamanlar Bölgesi’nde meydana gelen orman yangınları sonucunda dere havzalarında çalı, dal, yanmış ağaç ve kütük gibi atıklar birikiyor. Yoğun yağışlar sırasında su akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için dere temizliklerine büyük önem veriyoruz. Yağışlar sırasında yüzeysel ve derin erozyona neden olabilecek maddeleri derelerden temizliyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz, 108 tersip bendinin kontrolünü sağladı ve Sepetçi, Poligon, Bostanlı dereleri ile Bornova Çayı’ndaki 10 tersip bendinde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Bugün ise Ali Onbaşı, Kebap ve Yağçayı dereleri eş zamanlı olarak temizleniyor. İzmirlilerin içi rahat olsun; İZSU Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı düzenli bir şekilde sürdürüyoruz ve İzmir’i kışa hazırlıyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.