DEÜ’den Erasmus+ öğrencilerine sıcak karşılama

Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği kapsamında farklı ülkelerden DEÜ’ye gelen öğrencilere yönelik oryantasyon toplantısı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 11:48
Kaynak: BÜLTEN
DEÜ’den Erasmus+ öğrencilerine sıcak karşılama

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından 2024-2025 Akademik Yılı’nda Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği kapsamında farklı ülkelerden DEÜ’ye gelen öğrenciler için düzenlenen programa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz da katıldı. Rektör Yılmaz öğrencilere başarı dileklerini ileterek uluslararası deneyimlerin akademik ve kültürel önemine dikkat çekti.

deü

“DEÜ, sizleri en iyi şekilde ağırlamaya hazır”

Almanya, Fransa, İtalya, Polonya, İspanya ve Romanya’dan lisans ve lisansüstü düzeyde farklı programlarda öğrenim görmek için DEÜ’yü tercih eden 30 öğrenci, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, DEÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü temsilcileri ve Erasmus+ bölüm koordinatörlerin katıldığı program DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) gerçekleşti. DEÜ’nün sunduğu fırsatları, yerleşke hayatını ve İzmir’in olanakları hakkında Erasmus+ öğrencilerine bilgi veren Rektör Yılmaz, “Sizleri Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Erasmus+ programı, sadece akademik bilgi ve deneyimlerinizi artırmakla kalmayıp, farklı kültürlerle bir araya gelmenizi ve dünya vatandaşı olma yolculuğunuzu destekleyecek fırsatlar sunuyor. Üniversitemiz, her alanda uluslararası standartlarda eğitim sunan güçlü akademik kadrosu ve araştırma olanakları ile sizleri en iyi şekilde ağırlamaya hazır. Akademik danışmanlarımız ve Erasmus+ koordinatörlerimiz, bu süreçte her adımda yanınızda olacak. Bu yolculuğunuzda hem akademik hem de kişisel anlamda büyük kazanımlar elde edeceğinize inanıyorum. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

deü

Rektör Yılmaz, program kapsamında DESEM’de Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin kurduğu ebru sanatı standını da ziyaret etti. Ebru sanatı çalışmasını öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Yılmaz Ebru sanatı çalışmasının hem kültürel entegrasyon hem de Türkiye’nin zengin sanat geleneğini tanıtma açısından önemini aktardı.

deü

Toplantıya katılan öğrenciler ise Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği kapsamında öğrenim hayatlarına uluslararası boyutta iddialı bir yükseköğretim kurumunda devam etmek istediklerini ve bu nedenle Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih ettiklerini belirttiler.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.