Dikili’deki güneş tarlası son şeklini aldı

İzmir’in Dikili İlçesinde kurulması planlanan CMS GES hakkında bakanlığın yaptığı paylaşımda projenin son şeklini aldığı ve 10 gün boyunca proje hakkında yapılacak görüş ve önerilerin dikkate alınacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 11:40
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
Dikili’deki güneş tarlası son şeklini aldı

Muhabir-Berkay Erden / CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.’nin İzmir’in Dikili İlçesinde yapmayı planladığı 16,68 megavatlık güneş enerjisi santrali(GES) projesinin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından son şeklini aldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Bakanlığın yayınladığı proje bilgilerinde CMS tarafından 271 milyon 50 bin Türk Lirası bedel ile yapılması planlanan GES ile Dikili’ye toplam 30 bin 329 adet güneş paneli kurulması planlandığı belirtildi. Bakanlık tarafından paylaşılan proje dosyasında güneş panellerinin Dikili’nin Kıroba Mahallesi, 0 ada 555 parsel ve 0 ada 217 parselde toplam 16,32 hektarlık alanda kurulacağı belirtilirken; GES’in arazinin bir bölümünü kapsayan Üçüncü Derece Arkeolojik Sit Alanın dışında kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Tapu ve Kadastro kayıtlarına göre projenin kurulacağı 217 parselin niteliğinin palamutlu tarla olduğu belirtilirken; 555 numaralı parselin ise tapu kadastro kayıtlarında pasife alındığı görüldü. Denize 4 buçuk kilometre mesafede olduğu görülen proje alanının bazı bölgelerinde arazi tasfiye çalışmalarının yapılacağı ve inşaat süresinin yaklaşık 10 ay süreceği dile getirildi.

Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.