Dikili'de su sorunu yaşanıyor vatandaş çözüm bekliyor

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi’nde bulunan Canlar Sitesi kaderine terk edildi. Dikili ve İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan onca başvuruya rağmen siteye 12 yıldır su verilmedi

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 15:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dikili'de su sorunu yaşanıyor vatandaş çözüm bekliyor

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER/ İzmir’in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi’nden bulunan Canlar Sitesi sakinleri yıllardır çözülmeyen alt yapı ve su sorunlarıyla boğuşuyor. En temel ihtiyaçlardan biri olan suyu evlerine yıllardır traktörle taşıyan site sakinleri, yaşadıkları durumu Dikili Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca ilettiklerini ancak her iki belediyenin de kendilerini ciddiye almadığını iddia ediyor. Mahalle sakini Suat Tekten, su sıkıntısı sebebiyle 12 yıl önce Canlar Sitesi’nde satın aldığı eve taşınamadığını dile getirdi.

SUAT TEKTEN: BELEDİYENİN İŞİNİ BİZ YAPMTIK

Su sıkıntısı nedeniyle yıllar önce satın aldığı evine taşınamadığını söyleyen Suat Tekten, belediyenin kendilerine bu sorunla baş başa bıraktığını belirtti. Ayrıca kendisinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden emekli olduğunu vurgulayan Tekten, yol ve su hizmetinin belediyenin asli görevi olduğunu dile getirdi. Erken, “İzmir Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’nden 12 yıl önce bir ev satın aldım ancak eve taşınamıyorum. Çünkü evin bulunduğu Canlar Sitesi’nde en temel ihtiyaç olan su bile yok. Biz site sakinleri olarak haftada bir traktörle su getirtiyoruz. Bu bizim içim çok maliyetli ve uğraş isteyen bir durum. Yıllardır defalarca hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İZSU’ya hem de Dikili Belediyesi’ne bu konuda talepte bulunduk ama sorunumuz bir türlü giderilmedi. Hatta bir geri dönüş olmayınca Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne bile durumumuzu anlattık. Ancak bir çözüm olmadı. Sorunu kendi imkanlarımızla çözmemiz söylendi. Ben de buna karşılık olarak belediyelerin aslı görevinin yol ve su olduğunu söyledim. Ancak nafile. 2014 yılına kadar Çandarlı belediyeydi. Dikili Belediyesi’ne bağlı değildi. O zamanlar bizim sitemize tankerlerle yeteri kadar su gönderiyorlardı evlerimize basılıyordu. Bize en azından tekrar o imkanın sağlamasını istedik ama belediye tarafından öyle bir hizmet imkanımız yok denildi. Durum böyle olunca belediyenin işini biz yapmak zorunda kaldık. Burada bize traktörle su taşıyan bir arkadaşımız var. Eğer o telefonunu açmazsa İzmir sıcağında ne duş alabiliyoruz ne de çamaşırlarımızı yıkayabiliyoruz. Çok mağdur oluyoruz. Komşularımın ve benim talebim İZSU’nun buraya bir kuyu açması ya da su şebekesini buraya getirmesi. Yani çektiğimiz susuzluk sorununun bir şekilde giderilmesini istiyoruz. Çünkü bu yaşamın olmazsa olmazı” dedi.

MELİHA GÜRGEN: SUYA ERİŞİM BU KADAR ZOR OLMASIN

İzmir’de 2024 yılında suya erişimin bu denli zor olmaması gerektiğine vurgu yapan bir diğer mağdur Meliha Gürgen ise, “10 yıl önce Canlar Sitesi’nden ev aldım. Ancak aldığımız günden bu yana sorunlar bitmiyor. Burada yolumuz, suyumuz yok. Bilhassa su sıkıntısı bizi zora sokuyor. Çamaşırlarımızı dahi yıkayamıyoruz. Bu sıkıntımız için Dikili ve İzmir Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere akla gelebilecek her yere müracaat ettik ama çözülmedi. Her hafta su taşıtıyoruz. Bildiğiniz taşıma suyla değirmen döndürüyoruz. Ayrıca kuyu suyu kullanıyoruz, onun da içinde demir oranı fazla olduğu için uzun vadede insan sağlığına zararlı. Ben isterim ki Türkiye’nin 3. büyük şehri olan İzmir’de bu yüzyılda suya erişim bu kadar zor olmasın” diye konuştu.

SATI KUZUCU: NE YOL VAR NE SU

Siteye yeni taşınan Satı Kuzucu, yaz kış sorun bitmiyor diyerek başladığı konuşmasına, “Burada suyumuz, yolumuz, ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz marketimiz yok. Öyle ki yaz kış sorun bitmiyor. Kışın yol olmadığı için her yer çamur oluyor. Yazın ise su sıkıntısı baş gösteriyor. Çok fazla sorun mevcut ama yetkililere iletmemize rağmen sorunların biri dahi çözülmedi” şeklinde devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.