Diyarbakır’da katledilen Narin’in adı Konak’ta yaşatılacak

Diyarbakır’da katledilen Narin Güran’ın adı Konak Belediyesi’nin kente kazandıracağı Kocakapı’daki yeni parka verilecek

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:58
Kaynak: BÜLTEN
Diyarbakır’da katledilen Narin’in adı Konak’ta yaşatılacak

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın adını yaşatmak için harekete geçildi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun talimatıyla Kocakapı Mahallesi’nde yapım çalışmaları süren yeni parka, Narin’in adının verilmesi için resmi süreç başlatıldı.

park

Yaklaşık bin metrekarelik alan üzerinde oluşturulacak parkta yeni nesil ahşap oyun gruplarının yer aldığı bir çocuk oyun alanı oluşturulurken parkın çimleri otomatik sulama sistemiyle koruncak. Çınar ağaçlarının gölgesinin oturma alanları olarak düşünüldüğü parkta modern dizayn edilmiş parkletler ile oluşturulacak.

park

Narin'imizin adı Konak'ta yaşayacak

Parka Narin Güran’ın adının verilmesi, başkanlık önergesiyle Konak Belediye Meclisi gündemine taşınarak meclisin oylamasına sunulacak.

Yeni parka Narin’in isminin verilmesinin önemli olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, parkların herkes için olduğunu ama önceliğin çocuklar olduğunu belirtti. Çocukların özgürce oyun oynaması, yüzlerinin hep gülmesi için çaba harcandığını belirten Başkan Mutlu, “Çocukların, çocukluklarını doyasıya yaşamaları gerekiyor. Mutlu çocuklardır mutlu, sağlıklı bir toplumu yaratacak olan. Ancak maalesef acı haberler, acı olaylar o mutluluğu, o gülen yüzleri soldurabiliyor. Narin’imizde bu acıyı çok derinden hissettik. Biz Konak’ta Narin’imizin adını yaşatmak, hem de çocukların oyunlar oynadığı bir parkta yaşatmak istedik ve bunun için süreci başlattık” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.