Down sendromlu bireylere temel afet bilinci eğitimi verildi

Bornova Belediyesi ve İzmir Down Sendromlular Derneği, 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' ile dezavantajlı grupları afetlere hazırlıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 10:35
Kaynak: BÜLTEN
Down sendromlu bireylere temel afet bilinci eğitimi verildi

Bornova Belediyesi, İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleri ve aileleri için “Temel Afet Bilinci Eğitimi” düzenledi.

Eğitim, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü ve İzmir Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer tarafından verilen eğitimde, afet sırasında alınması gereken önlemler, afet anındaki doğru davranışlar ve sonrası için izlenecek yollar detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle deprem anında zarar görmemek için nasıl "hayat üçgeni" oluşturulacağına dair uygulamalı gösterimler yapıldı. Eğitimde, büyük afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.

Afetlere hazırlığın çok yönlü bir çalışma gerektiriyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, afetlere hazırlığın çok yönlü bir çalışma gerektirdiğini belirterek, “Öncelikle yaşadığımız evlerde basit önlemler almamız gerekiyor. Çok kısa sürelerde büyük zararlara yol açan afetlerin ilk anlarında yapılacaklar hayat kurtarabiliyor. Bu nedenle yapılacakların önceden planlanması ve hazırlıklı olunması çok önemli. İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleriyle yaptığımız gibi dezavantajlı grupları dahil ederek eğitimlerimizi Bornovalılara ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.