Dr. Heather Ashby, ABD başkanlık seçim sürecini İzmir'de değerlendirdi

Dr. Heather Ashby, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan ABD Başkanlık Seçim sürecini değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:59
Kaynak: BÜLTEN
Dr. Heather Ashby, ABD başkanlık seçim sürecini İzmir'de değerlendirdi

Dr. Heather Ashby Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Başkanlık Seçimi sürecini, seçim güvenliğini ve hassasiyetini değerlendirmek üzere, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.  ABD’deki seçim sürecinin nasıl işlediğine dair yapılan bilgilendirme toplantısına İGC Saymanı Tolga Albay, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Coşkun, Esat Erçetingöz, Duygu Taylan, Erhan Taşdemir, İGC Üyeleri ve gazeteciler katılım gösterdi.

İGC

ABD'DE SEÇİM SÜRECİ ŞEFFAF VE BÜTÜNSEL

Dr. Ashby, Amerika’da seçim sürecinde güvenliğe çok önem verildiğini belirterek, süreç içerisinde halkın mutlaka verdiği oyların ne zaman, nereye gittiğini ve nasıl aktarıldığını takip edebilecekleri bir sistemin olduğunu ifade etti.

Amerika’daki seçim sürecinin şeffaf ve bütünsel olarak ilerlediğini vurgulayan Dr. Ashby, seçimin tarihsel sürecini ve yapay zekanın seçim dönemindeki kullanımına dair örnekleri aktardı. Yapay zekanın seçim kampanyalarından dezenformasyon aracı olarak kullanılmasına da değinen Dr. Ashby, bu süreçte vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İGC

SEÇMENLER DEMOGRAFİK YAPILARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLİYOR

Amerika’da her partinin seçmenlerinde; eğitim, yaş, etnik kökenlerine, cinsiyetlerine odaklandığını ve seçmenleri demografik gruplar içerisinde değerlendirdiğini kaydeden Dr. Ashby, Amerika’da oy verme sisteminde Türkiye’den farklı olarak eyalet yapısı altında vatandaşların kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

İGC

OYLARIN GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSUR

Dr. Ashby, seçim sürecinde oyların verildiği yerlerdeki güvenliğin de Amerikan hükümeti için çok önemli bir unsur olduğunu berliterek, “Oy pusulaların hazırlanması süreci, halkın oylarını verdikten ve sayım aşamasına geçildikten sonraki süreçte güvenli depolarda tutulması gerekiyor. Çünkü oyların tekrar sayılma durumunda söz konusu oyların güvenliği devreye giriyor” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.