Dünya Kadın Çiftçiler Günü Selçuk’ta Toprağın Ritmi etkinliği ile kutlanacak

Selçuk Belediyesi ve Karaot Tohum Derneği iş birliğiyle, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında düzenlenecek olan ‘Toprağın Ritmi’ etkinliği, kadın çiftçileri bir araya getirecek

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 10:34
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Dünya Kadın Çiftçiler Günü Selçuk’ta Toprağın Ritmi etkinliği ile kutlanacak

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü, İzmir Selçuk’ta anlamlı bir etkinlikle kutlanacak. Selçuk Belediyesi ve Karaot Tohum Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan ‘Toprağın Ritmi’ etkinliği, kadın çiftçileri bir araya getirerek, onların güçlü ve ilham verici hikayelerini paylaşma fırsatı sunacak. 15 Ekim Salı günü saat 16.00’da Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik çiftçilikle uğraşan tüm kadınları ağırlayacak. 

ÜRETEN KADINLARIN HİKAYESİ PAYLAŞILACAK

Selçuk halkını bu özel günde etkinliğe katılmaya davet eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kadınların tarımda ve üretimdeki önemine dikkat çekerek, “Toprağın ritminde yaşayan bir çiftçi kadın bizlerle. Armağan Portakal 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde toprağın ritmini, üretim yolculuğunu, üreten kadınların hikayesini bizlerle paylaşacak” ifadelerine yer verdi.

Bu anlamlı etkinlik, kadın çiftçilerin dayanışmasını pekiştirecek, onların karşılaştığı zorlukları ve başarı hikayelerini ön plana çıkaracak. Ayrıca, tarımın sürdürülebilirliğine dair farkındalığı artırarak, genç nesillere ilham verecek bir platform oluşturacak. Etkinlikte, zengin içerikli söyleşiler yapılacak ve katılımcılar, toprağın ve doğanın sunduğu güzellikleri keşfetme imkânı bulacak. Selçuk Belediyesi bu etkinlikler beraber kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha görünür hale gelmesini sağlamayı hedefliyor. Dünya genelinde kutlanan bu özel günde, kadın çiftçilerin kıymeti bir kez daha hatırlanacak ve onların toprakla olan güçlü bağları ön plana çıkarılacak.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.