Efes Selçuk meclisinde bu sefer konu eğitim oldu

Efes Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayında eğitim konusunu görüştü. Belediye Başkanı Sengel, eğitimde eşitliğin önemini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 12:30
Kaynak: BÜLTEN
Efes Selçuk meclisinde bu sefer konu eğitim oldu

Efes Selçuk Belediye Meclisi, Eylül ayının ilk oturumunda eğitim konularını ön planda tuttu. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeciliğin yaşamın her aşamasını kapsadığını vurgulayarak, “Eşitlik eğitimle başlar. Eğitimde eşitlik, gelecek nesillerin eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur” dedi.

Eğitim ve destek projeleri tanıtıldı

Ağustos ayında tatil yapmasının ardından meclis, yoğun bir gündemle toplandı. Meclisin dilek ve temenniler kısmında, eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte eğitim konuları öne çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Nuri Caferoğlu, Efes Selçuk Belediyesi'nin eğitim alanındaki destekleri hakkında bilgi verdi. Bu destekler arasında Ulaşım Desteği, Çocuklar için Gıda Dayanışması, İlk Cep Harçlığı Projesi ve Kırtasiye Kartı projeleri bulunuyor.

En kıymetli yatırım eğitime yapılan yatırım

CHP Meclis Üyesi Erhan Güzel, 30 yıllık meslek hayatının 25 yılını Selçuk’ta geçirdiğini belirterek, eğitimcilerin bir belediye başkanına erişim konusunda yaşadığı kolaylıkları vurguladı. Güzel, “Eğitimci olarak, okulların taleplerinin zamanında karşılanması noktasında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır, çünkü çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir” dedi.

Eğitimde eşitliğin önemi

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Belediyesi olarak 2019’dan bu yana eğitime destek verdiklerini ve bu desteğin devam edeceğini ifade etti. Sengel, “Biz her şeyi Efes Selçuk’un çocukları için, kendi evlatlarımız için yapıyoruz” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

“Belediyecilik yaşamın kendisi gibidir. Biz, anne karnından itibaren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediyecilik, bir çocuğun anne karnına düştüğünden itibaren, vefatından sonra defnedilmesine kadar her aşamayı kapsar.''

Eğitimin siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel, “Eğitimde eşitlik, gelecek nesillerin eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur. Hiçbirimiz zorlu ekonomik koşullara çocukları mahkum etmeye hakkımız yok. Eğitimde eşitlik, toplumun her kesiminin fırsat eşitliği elde etmesini sağlar” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.