EFEST’in ikinci günü coşkuyla devam etti: Selçuk'ta Zara rüzgarı

Selçuk’un kültür ve sanata doyacağı EFEST 2024 coşkuyla devam ediyor. Gün içerisinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan EFEST’in ikinci gününe sevilen şarkılarıyla Zara eşlik etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:54
Kaynak: İHA
EFEST’in ikinci günü coşkuyla devam etti: Selçuk'ta Zara rüzgarı

EFEST’in ikinci günü dolu dolu geçti. Festival alanında gerçekleşen EFEST Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Selçuk’un zengin mutfağı festival katılımcılarının beğenisine sunuldu. Şef Hazer Amani, atölyeye katılarak Belevi şeftalisi ile levrek ve Zeytinköy narı ile pilav yaptı. Anadolu mutfağının zenginliğine vurgu yapan Hazer Amani, “Anadolu mutfağına, yöresel lezzetlere sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

efest

MÜŞTEREK MUTFAK HARİTAMIZ VAR

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, festivalde yaptığı konuşmada “Bizim Selçuk’ta Müşterek Mutfak haritamız var. Karadenizlilerin, Giritlilerin, göçmenlerin, Konyalıların, doğudan buraya yerleşen Selçukluların ayrı lezzetleri var. Biz her sene festivalde bu lezzetleri bir araya getiriyoruz. Bereketli topraklardayız. Bu bereketli topraklarda kadınların ve becerikli aşçıların elleriyle lezzetler çıkıyor” dedi.

Selçuk Karadeniz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Mıhlama ve Turşu Kavurması”, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Babuka, Selçuk Makedonya Göçmenleri Derneği Gök Pide lezzetleriyle EFEST kapsamında gerçekleştirilen EFES Mutfağı Tadım Atölyesi’nde festivale renk kattı. Selçuk Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin usta aşçıları da festivale katılım sağladılar.

Efes Selçuk’un kültür sanat yaşam festivali EFEST 2024’ün ikinci gününde gerçekleşen Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi kursiyerlerinin oluşturduğu Çocuk Senfoni Orkestrası, Pazar Yeri’nde konser verdi ve dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. EFEST 2024 kapsamında Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen Açık Satranç Turnuvası ise çocuklar ve yetişkinler başta olmak üzere 130 katılımcıyı bir araya getirerek izlenmeye değer müsabakalara ev sahipliği yaptı.

efest

KARŞISINDA SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Zara, EFEST’in ikinci gününde sahneye çıktı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Zara için çevre ilçelerden birçok katılımcının Selçuk’a akın ettiğini ifade ederek, “Kurtuluşumuzu sizinle birlikte kutluyor olmak, o güzel sesinizi dinlemek bizim için bir şeref. Efes Selçuk’u taçlandırdınız. Işığınız hiç sönmesin, müziğiniz hiç susmasın” dedi.

Sevilen sanatçı Zara da Efes Selçuk’ta olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Kültür sanat ve yaşam festivaliniz İzmir için, Selçuk için ilelebet devam etsin. Ben bu halka aşığım. Bu ülke için kim bir harf öğretiyor, bir ağaç dikiyor, yerdeki bir çöpü kaldırıyorsa, bütünün hayrına çalışıyorsa biz de onların karşısında saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.